YANGIN FELAKETİ TÜRKİYE’Yİ YASA BOĞDU
21 Ocak gecesi Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de meydana gelen ve birçok ihmalle faciaya dönüşen yangın, 78 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. Yangının ardından başlatılan kapsamlı soruşturmada toplamda 41 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin 28’i tutuklanırken, 9’u daha sonra serbest bırakıldı.
CEMAL CAN AYANOĞLU HAKKINDAKİ SORUŞTURMA İZNİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 78 kişinin yaşamını yitirdiği Grand Kartal Otel yangınıyla ilgili eski Ankara Rehberlik ve Teftiş Grup Başkanı İş Başmüfettişi Cemal Can Ayanoğlu hakkında soruşturma izni verilmesini kararlaştırdı. Yangının meydana geldiği günde 133 kişi de yaralandı.
SORUŞTURMA VE İDDİANAME DETAYLARI
Olayın ardından Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede otel sahipleri ve yöneticileri gibi çeşitli isimler, toplamda 78’er kez ‘Olası kastla öldürme’ ve ‘Olası kastla kasten yaralama’ suçlarından yargılanıyor. Bu kişilere toplam 1998’er yıla kadar hapis cezası talep edildi.
DEVAM EDEN YARGILAMA SÜRECİ
İddianamede ayrıca otelin teknik ve mutfak personeli, iş güvenliği uzmanları, resepsiyon görevlisi ve çeşitli şirket yetkilileri yer alıyor. Bu kişiler, ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan toplam 22 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmaları isteniyor. 32 sanığın yargılanma süreci devam ediyor.
then "Add to Home Screen"