Bir süredir kolon kanseri tedavisi gören Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, 14 Aralık’ta yaşamını yitirmişti. Durbay’ın babası Osman Durbay, kızının ardında somut bir vasiyetten ziyade bir anlayış ve duruş bıraktığını ifade etti. Durbay, kızının en temel idealinin kamu kaynaklarının toplum için kullanılması olduğunu belirtti.
AYRILMAYI ASLA DÜŞÜNMEDİ
Osman Durbay, kızının işine olan sevgisinin her şeyin önünde geldiğini vurgulayarak, bu nedenle görevinden bir an bile ayrılmayı aklından geçirmediğini söyledi. “İşini çok sevdiği için görevinden hiç kopmadı.” diyen Durbay, “Vatandaşlar için her şeyi yapmaya hazırdı. Ailesi olarak onun bu tercihini normal karşılıyoruz. Bu süreçte halkın bize gösterdiği teveccüh, edilen dualar ve iletilen başsağlığı dilekleri için başta Manisalılar olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
KEMOTERAPİ ALIRKEN BİLE GÖREVDEYDİ
Fatma Durbay ise kızının hastalığı boyunca hep iyi olacağına inandığını ve bu nedenle işinden uzak kalmayı düşünmediğini vurguladı. Kemoterapi aldığı dönemlerde bile görevine devam ettiğini söyleyen Durbay, “Hep iyi olacağını düşünüyordu. Kemoterapi sonrası hastanede kalması gerektiğinde bile önce eve gelir, ertesi gün belediyeye gidiyordu. Hatta işini o kadar çok seviyordu ki, kemoterapi pompasıyla belediyeye gider, serum takılıyken misafirlerini odasında ağırlardı.” açıklamasında bulundu.
EN BÜYÜK HAYALİ ÇOCUKLARA KREŞLER AÇMAKTI
Fatma Durbay, Gülşah Durbay’ın kadınlara ve çocuklara özel bir duyarlılığı olduğunu belirtti ve kızının en büyük hayalinin çocuklar için kreşler açmak olduğunu aktardı. “Hem anneler sosyalleşsin hem çocuklar güvenli bir ortamda olsun istiyordu. 10 Kasım’da yaptığı konuşmada ‘Cumhuriyet demek, Manisa’nın mahallesinden, köyünden çıkıp belediye başkanı olmak, ilk kadın belediye başkanı olmak’ demişti.” ifadelerini kullanan Fatma Durbay, “O gün çok halsiz olduğunu söyleyip konuşmasını sonlandırmıştı.” dedi.
then "Add to Home Screen"