Güney Afrika’da Şap Hastalığı İçin Ulusal Afet İlanı

GÜNEY AFRİKA’DA ŞAP HASTALIĞI NEDENİYLE ULUSAL AFET HALİ İLAN EDİLDİ

Güney Afrika Cumhuriyeti’nde hızla yayılan şap hastalığı sonucunda ülke genelinde “ulusal afet hali” duyuruldu. Ulusal Afet Yönetim Merkezi Başkanı Elias Sithole; Doğu Cape, Free State, Gauteng, KwaZulu-Natal, Limpopo, Mpumalanga, Kuzey Batı ve Batı Cape eyaletlerinde yaşanan şap salgınının ulusal afet boyutuna ulaşmış olduğunu belirtti. Sithole, bu salgınla mücadele etmek amacıyla ilan edilen ‘ulusal afet hali’nin, ülkenin hayvancılık sektörü, gıda güvenliği, kırsal geçim kaynakları ve ihracat pazarları açısından oluşturduğu tehditlere karşı önemli ve gerekli bir önlem olduğunu ifade etti.

AŞILAMA İÇİN 28 MİLYON DOZA İHTİYAÇ VAR

Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, yaptığı açıklamada, hükümetin önümüzdeki 12 ay içerisinde 14 milyon büyükbaş hayvanın aşılanmasına karar verdiğini ve bunun için toplamda 28 milyon doz aşıya ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Ramaphosa, çiftliklerin aşıyı hızla temin edebilmesi adına çalışmalara başladıklarını aktararak, “Tarım Bakanlığı ile iş birliği içinde çalışmak üzere uzmanlar ve çiftçi örgütü temsilcilerinden oluşan özel bir ekip kurdum.” dedi.

ŞAP HASTALIĞI TEHDİT OLARAK GÖRÜLÜYOR

Şap hastalığı; sığır, koyun ve keçi gibi çift tırnaklı hayvanlarda yüksek ateş ile ağız ve tırnaklarda yaralara neden oluyor. Hızla yayılması ve büyük oranda verim kayıplarına yol açması sebebiyle hayvancılık ekonomisini ciddi bir tehdit altına alan viral bir enfeksiyon niteliği taşıyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Sigarada Yeni Zam Fiyatları Açıklandı

Tekel Bayiler Yardımlaşma Derneği Başkanı, bir sigara grubunda fiyat artışını duyurdu. Artık en düşük fiyatlı sigara 100 TL olarak belirlendi.

CHP’de Mutlak Butlan Davasında Yeni Gelişmeler

CHP'de mutlak butlan davasıyla ilgili, Ramazan Bayramı sonrası karar verileceği iddiaları gündemde. Kılıçdaroğlu'nun göreve gelmesi veya yönetim değişikliği olacağı konuşuluyor.

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Hukuki Süreç: FIFA Beklentisi

Galatasaray, altyapısında yer alan Çağrı Balta'nın Fenerbahçe ile anlaşmasını usulsüzlük olarak değerlendirerek durumu TFF'ye bildirdi. Kriz devam ediyor.

Yıldız Tilbe Gazze’de 12 Bin Kişiye İftar Verecek

Sanatçı Yıldız Tilbe, Gazze'deki iki çadır kenti destekledikten sonra, Ramazan ayında 12 bin kişiye iftar sofrası kurma projesini hayata geçiriyor.

Osimhen İçin Atletico Madrid’den 100 Milyon Euro Teklifi

Atletico Madrid'in, yıldız futbolcu Victor Osimhen için Galatasaray'a teklifte bulunduğu öne sürüldü. Transfer iddiaları futbol dünyasında büyük ilgi uyandırdı.