Güzellik kraliçesine idam cezası verildi

Kenya'nın Nairobi kentinde sevgilisini öldüren  24 yaşındaki güzellik kraliçesinin ifadesi inandırıcı bulunmadı. Ruth Kamande'nin idam cezası aldığı öğrenildi.

Davaya bakan Hakim Jessie Lessit, “Gençlerin, ilişkileri süresince hayal kırıklığına uğrasa bile birlikte oldukları kız veya erkek arkadaşlarını öldürmelerinin doğru bir yöntem olduğunu düşünmüyorum. Bunu yerine o kişiden uzaklaşmak veya onu affetmek daha doğru. Gençlerin bunu bilmesi gerekir." şeklinde konuştu.

Mahkeme, Kamande'yi “kurbanın cep telefonuna izinsiz eriştiği, merhamet göstermediği ve canavarca hislerle öldürdüğü” sebebi ile idam cezasına çarptırdı.

Mahkeme başkanı Hakim Jessie Lesiit, verilecek daha hafif bir cezanın “suçluyu bir kahramana dönüştürebileceği” gerekçesiyle reddetti. Olayda hayatını kaybeden Farid Mohammed’in ailesi ise cezayı adil olarak nitelendirdi. Maktülün halası halası Emmah Wanjiku, "adaletin yerini bulduğu bugüne şahit olduğumuz için ailecek sevinçliyiz” dedi.

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty İnternational), cezaevinde düzenlenen Miss Langata Prison 2016 yarışmasında birinci seçilen genç kadın hakkında verilen kararı kınadı. Kenya insan hakları örgütleri verilen bu kararı “insanlık dışı ve aşırı” olarak değerlendirdi.

Yönetmen Irungu Houghton kararla ilgili yaptığı açıklamada, “Kenya'nın bu acımasız, insanlık dışı ve modası geçmiş bir cezalandırma yöntemini kullanmaya devam etmesinden endişe duyuyoruz” dedi. Houghton, söz konusu kararı Kenya’nın ölüm cezalarını hapis şartlarına çevirmede kaydettiği ilerlemeye bir darbe olarak nitelendirdi.

Kenya'da idam cezasının yasalarda yeri olsa bile son 31 yıldır hiçbir mahkum için uygulanmadığı biliniyor. Genç kadının avukatı Joyner Okonjo, ise idam kararını temyiz edeceğini ancak uygulanırsa da 1987'den bu yana bunun bir ilk olacağını belirtti.

Üç yıldır tutuklu olan ve duruşma gününü bekleyen Kamande'nin, 2016 yılında hapishaneler arasında yapılan bir güzellik yarışmasında birinci olarak kraliçe tacı giymişti.

EURONEWS

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Fenerbahçe’de Milan Skriniar İçin Olumsuz Gelişmeler

Fenerbahçe'de sakatlığı tekerrür eden Milan Skriniar, Başakşehir karşısında forma giyemeyecek. Slovak futbolcunun sezon boyunca oynayıp oynayamayacağı ise belirsizliğini sürdürüyor.

Real Madrid’de Mourinho Krizi Derinleşiyor

Real Madrid, yeni teknik direktör arayışında Jose Mourinho'nun ismini düşündü ancak futbolcuların tepkisi, yönetimde gerginliğe yol açtı.

Uğurcan Çakır Avrupa’da İkinci Kurtarış Yüzdesiyle Parlıyor

Galatasaray'ın kalecisi Uğurcan Çakır, yüzde 79 kurtarış oranıyla Avrupa'nın en iyi kalecileri arasında ikinci sıradaki yerini aldı ve dikkatleri üzerine topladı.

Beşiktaş, Gaziantep FK’yı Deplasmanda Mağlup Etti

Beşiktaş, Süper Lig'deki 32. hafta karşılaşmasında Gaziantep FK'yı 2-0 yenerek önemli bir galibiyet elde etti. İlk yarıda Djalo ve Asllani'nin golleriyle kazandı.

İstanbul’da Basın Mensupları İçin 1 Mayıs Güzergahları Belirlendi

İstanbul'un çeşitli ilçelerinde, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri için basın mensuplarının ulaşımını kolaylaştıracak özel geçiş yolları oluşturuldu.