Hakkari’de Kar Yağışı Çobanları Zorda Bıraktı

Hava koşulları sertleşiyor

Hakkari’de etkili olan yağış, kar yağışına dönüşerek yüksek kesimlerdeki yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle hayvanlarını otlatan çobanlar, ani kar yağışının getirdiği zorluklarla yüzleşmek zorunda kaldı. Hava sıcaklıklarının belirgin bir şekilde düştüğü kentin yüksek kesimlerinde dün başlayan yağmur, sabah saatlerinde kar yağışına dönüşerek bölgeyi beyaza bürüdü. Bu durum, Berçelan Yaylası, Mergabütan Kayak Merkezi ve Merzan Mahallesi gibi dağlık alanlarda ulaşımda sorunlara yol açtı.

Çobanlar zor anlar yaşıyor

Yüksek rakımlardaki çobanlar, beklemedikleri bir kar yağışı ile karşılaşarak hazırlıksız yakalandı. Çobanlardan Ahmet Kutluk, “Böyle bir manzarayı beklemiyorduk. Kar yağışı aniden bastırdı. Şu an ne yapacağımızı bilmiyoruz” diyerek durumu dile getirdi. Meteoroloji yetkilileri, kentte karla karışık yağmurun pazar gününe kadar etkili olacağını ifade etti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.