Harkham: Gazze’deki Türk Bayrağı İsrail İçin Hata

İsrailli analist Ariel Harkham, yazısında Başbakan Netanyahu’nun Gazze politikalarını sert bir dille eleştirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bölgedeki girişimlerinin İsrail’in stratejik varlığını tehdit ettiğini öne sürdü. Gazze Barış Anlaşması sonrasında kurulan görev gücü kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin her türlü göreve hazır olduğu ifade edilerek, Gazze’de Türk bayrağının varlığı “İsrail için felaket bir stratejik hata” olarak tanımlandı.

GAZZE’DE TÜRK BAYRAĞI FELAKET Hendekçi bir eleştiri getiren Harkham, Türkiye’nin Gazze’ye girmesi nedeniyle Netanyahu’nun politikalarını sorgulayarak, “Gazze’de Türk bayraklarının dalgalanması, tam anlamıyla felaket niteliğinde bir stratejik başarısızlıktır” ifadesini kullandı. Harkham ayrıca, Türkiye’nin İsrail’in güney sınırına yerleşmesine izin vermenin, bir ateş çemberine yol açacağını vurgulayarak bunun çok tehlikeli bir durum olduğunu belirtti.

İSRAİL’İN KABUSU Analist, Türkiye’nin İsrail karşıtlığının artık ‘basit bir blöf gibi görünmediğini’ ifade ederken, Trump’ın barış planının da İsrail için gerçek bir “kabus” teşkil ettiğini dile getirdi. Türkiye’nin İsrail sınırında kalıcı bir unsur haline gelmesini engellemenin önemi konusunda uyarılarda bulundu.

İRAN YERİNE TÜRKİYE Analist şu şekilde devam etti: “İsrail’in taktikte başarılı olduğu, ancak stratejide tökezlediği sıklıkla söylenir.” Netanyahu’nun Gazze için savaş sonrası vizyonunu halktan sakladığını aktaran Harkham, “Trump’ın barış planı altında ortaya çıkanlar, çözümden ziyade bir kabus gibi görünüyor” diyerek durumun cihatçı tehdidi ortadan kaldıramadığını, aksine Türkiye’nin nüfuzunu artırdığını belirtti. Zararın verildiğini ifade eden Harkham, İsrail’in ne kadar çabuk ve az zararla rotasını değiştirebileceğini ve Türkiye’nin güney sınırında kalıcı hale gelmesini ne kadar engelleyebileceğini sorguladı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.