İddianame Kabul Edildi, Duruşma 6 Ekim

DAVA İÇİN İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Ankara 72. Asliye Mahkemesi, şoför Gökhan Gülyurt hakkında zincirleme şekilde “görevi yaptırmamak için direnme” suçundan 13 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianamenin değerlendirmesini tamamladı. Mahkeme, iddianamenin kabulüne karar vererek davanın ilk duruşmasının 6 Ekim’de yapılacağını duyurdu.

ŞOFÖR VE POLİSLER ARASINDAKİ OLARAK İDDİANAMEDE YER ALDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli polislerden Mehmet Ö, Okan A, Okan Y, Sare Y. ve Yasemin K müşteki olarak yer alırken, otobüsün şoförü Gökhan Gülyurt şüpheli olarak gösteriliyor. İddianamede, CHP’li milletvekilleri ile genel başkan yardımcılarının bulunduğu Gökhan Gülyurt’un kullandığı 06 CHP 66 plakalı makam otobüsünün, 23 Nisan’da Hipodrom Caddesi’nden Talatpaşa Caddesi yönünde hareket halinde olduğu açıklanıyor. Polisler Sare Y. ve Okan A, otobüsün yönünü öğrenmek amacıyla “dur” ikazında bulunarak aracı durdurmaya çalıştı. Ancak Gökhan Gülyurt, aracı polislerin üzerine sürüp Talatpaşa Bulvarı’ndan Altınsoy Caddesi’ne döndü ve Ankara Adliyesi istikametine ilerlemeye devam etti.

DUR İKAZLARINA RAĞMEN ARACINI DURDURMADI

Adliye önünde görevli polis Mehmet Ö, elini kaldırarak ısrarla “dur” ihtarında bulundu ancak araç durmadı. Mehmet Ö, otobüsün çarpmaması için yolun kenarına atlamak zorunda kaldı. Gökhan Gülyurt’un otobüsü, Atatürk Bulvarı’na doğru seyir halindeyken, müşteki polislerden Yasemin K. ve Okan Y, tekrar durdurma çabasında bulundu. Ancak Gökhan Gülyurt, “dur” ikazına uymayarak aracı polislerin üzerine sürmeye devam etti. İddianamede, Gülyurt’un “silahtan sayılan otobüsü” ile müştekilerin üzerine sürmesinin cebir niteliği taşıdığı ve görevi yaptırmama için direnme suçunun tüm unsurlarının oluştuğu vurgulandı. Bu nedenle sanığın zincirleme şekilde “görevi yaptırmamak için direnme” suçundan 13 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kılıçdaroğlu, 9 Haziran’da Grup Toplantısında Kürsüye Çıkacak

CHP Merkez Yönetim Kurulu, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Parti Sözcüsü Müslim Sarı, Kılıçdaroğlu'nun 9 Haziran 2026'da TBMM'de grup toplantısına katılacağını duyurdu.

Uzman Erbaş ve Erler İçin Kamu İstihdamı

AK Parti'nin hazırladığı 17 maddelik Uzman Erbaş Kanunu teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunuldu ve sözleşmeli erbaş erlerin kamuda istihdamını öngörüyor. Teklif, TSK personelinin özlük haklarını iyileştirmeyi hedefliyor.

Erdoğan Üç Katılım Bankasının Birleşeceğini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi'nde düzenlenen 3. Dünya İslam Ekonomi Zirvesi'nde Ziraat, Vakıf ve Halk katılım bankalarının birleşeceğini duyurdu. Erdoğan, katılım finansın daha adil bir model olduğunu vurguladı.

Can Polat Cinayetinde Şüpheliler Adliyeye Sevk Edildi

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın koruması Can Polat'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Gözaltındaki cinayet şüphelisi S.A. ve bağlantılı olduğu değerlendirilen bir diğer şüpheli sağlık kontrolünden geçti.

Galatasaray, Can Uzun İçin Frankfurt’la Görüşmelere Başladı

Trendyol Süper Lig'de üst üste dördüncü, tarihinde ise 26. kez şampiyon olan Galatasaray, transfer döneminde Eintracht Frankfurt'un milli futbolcusu Can Uzun için harekete geçti. Sarı-kırmızılı ekip, Bundesliga ekibiyle görüşmelere başladı.