İhtiyaç Sahiplerine Kömür Yardımı Yapılacak

ISINMA AMACIYLA KÖMÜR YARDIMI YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, ihtiyaç sahibi hanelere ısınma amacıyla kömür yardımı yapılacak. Söz konusu kararda, bu kömür yardımının il ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca belirleneceği ifade ediliyor.

KÖMÜR DAĞITIM MİKTARI NASIL BELİRLENECEK?

İl ve ilçe bazında hane başına dağıtılacak kömür miktarları, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından dikkate alınacak. Bu belirleme sürecinde, bölgenin iklim koşulları, geçmiş yıllara ait dağıtım miktarları ve kömürün ısıl değerleri gibi kriterler kullanılacak.

KİMLER YARDIMDAN FAYDALANACAK?

Yardımdan yararlanacak haneler, her il ve ilçede kurulu bulunan vakıflar aracılığıyla muhtaçlık kriterlerine göre belirlenecek. Vakıflar tarafından saptanan hane sayıları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın değerlendirmesi sonucunda onaylanacak.

Dağıtımı yapılan kömür, muhatap ailenin ısınma ihtiyacının karşılanması dışında herhangi bir amaçla kullanılamayacak. Kömürün amacı dışında kullanıldığı tespit edilirse, yardımdan yararlanan hanelerin hak sahiplikleri vakıflar tarafından yeniden değerlendirilecek. Kömür teslimatları, kararın hükümleri doğrultusunda ailelerin ihtiyaçlarına göre gerçekleştirilecek.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.