İki Su Firmasına İdari Ceza!

İKİ SU FİRMASINA UYGULANAN CEZALAR

Erikli Su ve Meşrubat Sanayi ve Ticaret AŞ ile Pınar Su ve İçecek Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında yapılan soruşturma sonuçlandı. Rekabet Kurumu, bu iki şirkete yönelik idari para cezası uygulandığını açıkladı.

REKABET KURUMU KARARINI DUYURDU

Verilen karara göre Erikli’ye 21 milyon 106 bin 469,63 TL, Pınar Su’ya ise 4 milyon 877 bin 401,33 TL ceza kesildi. Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Ambalajlı su üretimi ve satışı sektöründe faaliyet gösteren Erikli Su ve Meşrubat Sanayi ve Ticaret AŞ’nin ve Pınar Su ve İçecek Sanayi ve Ticaret AŞ’nin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak 21.09.2023 tarihli ve 23-45/850-M(2) sayılı Rekabet Kurulu kararı uyarınca yürütülen soruşturma tamamlandı.”

SORUŞTURMA SONUÇLARI VE CEZALARIN GEREKÇESİ

Kurulun 24.04.2025 tarihli toplantısında, soruşturma tarafı teşebbüsler arasında rekabeti kısıtlayıcı bilgi değişimi yapıldığı belirlenerek 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesinin ihlal edildiği sonucuna varılmıştır. Bu nedenle iki teşebbüse de idari para cezası uygulanmasına ve Erikli’ye 21.106.469,63 TL, Pınar Su’ya ise 4.877.401,33 TL idari para cezası verilmesine karar verilmiştir.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.