İmamoğlu Soruşturmasında Danışmanı Yıldız Gözaltında

İMAMOĞLU’NA YÖNELİK SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yolsuzluk ve terör suçlamaları doğrultusunda başlatılan bir soruşturma çerçevesinde gözaltına alındı. Bu operasyon, belediyeler tarihindeki bir ilk olarak kaydediliyor. Ekrem İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen iki ayrı soruşturma kapsamında 19 Mart’ta gözaltına alındı. Soruşturmalardan biri “yolsuzluk” iddialarıyla, İmamoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın da aralarında bulunduğu 100 kişiyi kapsıyor. Diğer soruşturma ise “terör” suçlamasıyla, İmamoğlu ve Şişli Belediye Başkanı Resul Ekrem Şahan dahil 6 kişiyi hedef alıyor.

GÖZALTINA ALINANLAR ARTILIYOR

Operasyonun kapsamında İBB Meclis İştirakler Komisyonu Başkanı Ertan Yıldız da gözaltına alındı. Şu ana kadar gözaltına alınan kişi sayısı 88’e ulaşırken, soruşturma süreci toplumsal anlamda büyük bir yankı uyandırdı.

ERTAN YILDIZ’IN GÖREVİ VE GEÇMİŞİ

Ertan Yıldız, finans ve sanayi sektörlerinde uzun yıllar yöneticilik yapmış bir isim. 2019 yılında Ekrem İmamoğlu tarafından danışmanlık görevine atanmıştı. İBB’deki görev süresi boyunca stratejik planlama ve sanayi sektörüyle ilgili projelerde etkin bir rol oynamış ve belediyenin önemli figürlerinden biri olarak tanınmıştı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.