İran’da Dolar Ve Altın Kuru Rekor Seviyeye Ulaştı

İRAN’DA DÖVİZ KURLARINDAKİ YÜKSELİŞ

İran’da ocak ayının başında 1 ABD doları yaklaşık 70 bin tümen seviyesinde işlem görüyordu. Geçen bir aylık süre içerisinde döviz ve altın kurlarında büyük artışlar yaşandı. Ağustos ayı boyunca dolar kuru 93 bin tümen civarındayken, bu durum, İran’ın yerel para biriminin sene başından bu yana dolar karşısında yüzde 44 değer kaybetmesine yol açtı.

DOLARDAN REKOR SEVİYELER

Serbest döviz piyasasını izleyen “pashizi.com” verilerine göre, İran’da doların satış kuru 108 bin 500 tümen seviyesine ulaştı. Bu, ülkede gerçekleşen ciddi bir rekoru işaret ediyor.

EURO VE ALTINDAKİ YÜKSELİŞ

Euro, 127 bin 500 tümenle yeni bir zirve yaptı. Ayrıca altının gramı, ilk kez 10 milyon 14 bin tümen (9 bin 900 lira) seviyesine yükseldi. Bu yükseliş, İran’daki ekonomik durumun ciddiyetini ortaya koyuyor.

İngiltere, Fransa ve Almanya, ABD’nin tek taraflı çekilmesinden sonra uygulanmayan 2015 tarihli nükleer anlaşmanın “snapback” mekanizmasını işler hale getirme kararı almıştı. Bu mekanizma, İran’a anlaşmayı ihlal ettiği gerekçesiyle BM yaptırımlarını yeniden getirme imkanı sağlıyor. İran halkı, bu bağlamda 28 Eylül tarihini bekliyor. Eğer yeni bir anlaşmaya varılmazsa veya son tarih uzatılmazsa, bu tarihte BM yaptırımları otomatik olarak yeniden yürürlüğe girecek.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.