İran Dışişleri Bakanı: ABD Mesajı Aldık

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI AÇIKLAMALARDA BULUNDU

İran’ın Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, devlet televizyonunda güncel konularla ilgili soruları yanıtlıyor. Erakçi, “Karşı taraftan (ABD’den) bize bazı mesajlar ulaştı. Değerlendiriliyor. Kesin bir karar yok. Müzakerelerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği tam olarak bizim çıkarlarımızın neyi gerektirdiğine bağlı” dedi. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (UAEA) önümüzdeki günlerde Tahran’ı ziyaret etmesi bekleniyor. Erakçi, bu ziyaret öncesinde UAEA ile ilişkilerde yeni bir dönemin başlaması gerektiğini ifade etti.

YENİ BİR DÖNEM GEREKİYOR

Erakçi, “Hem sahadaki değişiklikler hem de İran Meclisi kararı dikkate alınarak Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’yla yeni bir döneme başlamalıyız” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı yetkililerinin Tahran programında nükleer tesisleri ziyaretinin yer almadığını belirtti. Erakçi, nükleer müzakerelerin geleceğine dair karar merciinin İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi olduğunu ve Dışişleri Bakanlığı’nın bu konseyin kararlarını uygulamakla yükümlü olduğunu vurguladı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Fenerbahçe’den İki Futbolcu Afrika Uluslar Kupası İçin Ayrıldı

Fenerbahçe, Süper Lig'de Konyaspor ile oynayacağı maç için hazırlıklara başladı. Youssef En-Nesyri ve Dorgeles Nene, Afrika Uluslar Kupası nedeniyle İstanbul'dan ayrıldı.

Özgür Özel Açıkladı: Asgari Ücret 39 Bin TL Olmalı

CHP Lideri Özgür Özel, Kayseri'deki mitingde asgari ücretin 39 bin lira olması gerektiğini, işverenin yükünün prim desteğiyle 29 bin liraya indirilebileceğini açıkladı.

Sentinel Uyduları İle Konya ve Bursa’da Deformasyon Keşfi

Yapılan uydu incelemeleri, Konya ve Bursa ovalarında yıllık 5–10 santimetre arasında yer altı çöküntüleri tespit etti. Uzmanlar, yer altı suyu kullanımı ve fay hareketlerinin risk taşıdığına dikkat çekti.

İBB Meclisinden İSPARK Otopark Ücretlerine Zam Kararı

İBB Meclisi, İSPARK'taki otopark ücretlerini bölgelere göre artırarak 12 saatlik ücretin 550 liraya kadar yükselmesini onayladı.

Güllü Olayında Üçüncü Kişi İddiası Gündemde

Yalova'da ünlü şarkıcı Gül Tut, namıdiğer Güllü'nün ölümü üzerine kızı Tuğyan Ülkem Gülter "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklandı. Oğulları Tuğberk hakkında da yeni iddialar ortaya atıldı.