İran Dışişleri Bakanı Açıklama Yaptı

İSRAİL BAŞBAKANININ AÇIKLAMALARI VE İRAN’IN TEPKİSİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “İran’ın balistik füze menzilinin 480 kilometreden fazla olmaması gerektiğini” ifade etti. Bu açıklama sonrasında İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, sosyal medya üzerinden bir yanıt vererek görüşlerini paylaştı.

ABBAS ARAKÇI’DAN NETANYAHU’YA YANIT

Abbas Arakçi, Netanyahu’nun yaklaşık iki yıl önce Gazze’de zafer ilanında bulunduğunu hatırlattı. Arakçi, “Sonuç: askeri çıkmaz, savaş suçlarından tutuklama emri ve 200 bin yeni Hamas askeri” sözleriyle Netanyahu’nun geçmişteki söylemlerine göndermede bulundu. Arakçi, “İran’da, 40 yılı aşkın süredir devam eden barışçıl nükleer başarıları silebileceğini hayal etti” diyerek, Netanyahu’nun iddialarını eleştirdi. Ayrıca, “Netanyahu’ya neler yapabileceklerini gösterecekler” dedi.

İRAN’IN GÜÇLÜ FÜZELERİNE DİKKAT

Arakçi, İran’ın güçlü füzelerinin gizli İsrail tesislerini vurma kapasitesine işaret ederek, “Birçok savaş hedefinden hiçbirine ulaşamamışken, Netanyahu hala ABD ile İran arasındaki görüşmelere müdahale ediyor” şeklinde konuştu. Bu bağlamda, Netanyahu’nun “savaş suçlusu” olarak nitelendirdiği birinin sözlerine itibar etmenin mantıksız olduğunu belirtti. Arakçi, “Kaçınılmaz soru ortaya çıkıyor: Netanyahu tam olarak ne içiyor?” ifadeleriyle Netanyahu’yu eleştirdi ve bu durumun düşündürücü olduğunu vurguladı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İstanbul’da Yeni Konut Projeleri Satışa Sunuldu

Konut sektöründeki büyük projeler peş peşe tanıtım yaparken, Artaş Holding de özel kampanyalarla müşteri çekmeyi hedefliyor.

Forte Bilgi İletişim Tarımda Yapay Zeka İle İnovasyona İmza Atıyor

Adana'da yapay zeka ile desteklenen tarım teknikleriyle üretilen çilekler, kısa sürede yurt dışına açılarak, 7 ülkeye ihraç edilmeye başlandı.

Trump’tan Venezuela İle Gerginlikte Yeni Açıklamalar

ABD Başkanı Trump, Venezuela'daki askeri müdahale olasılığını gündeme getirerek, Nicolas Maduro'nun kendisini en iyi tanıdığını ifade etti.

Hakkari’de Kaçak Yaban Keçisi Avcısına Ağır Ceza

Hakkari'de koruma altındaki yaban keçisini avlayan bir kişiye 956 bin 619 lira ceza ve tazminat verildi. Doğa Koruma ekipleri olayı tespit etti.

CHP’de İstifa Krizi Derinleşiyor: 100 Üye Ayrıldı

İki CHP meclis üyesi, Ercan Duman ve Mutlu Nak, partilerinden ayrıldıklarını duyurdu. İkili, gelecekteki çalışmalarına AK Parti çatısı altında devam edeceklerini belirtti.