İsrail’de Orman Yangını Başladı

İSRAİL’DE YANGIN PANIĞI DEVAM EDİYOR

Bir hafta önce Kudüs çevresinde başlayan orman yangınları, hızla şehir geneline yayılmayı sürdürüyor. Kudüs ile Tel Aviv arasındaki Eştaol Ormanı’nı etkisi altına alan alevlerin artması üzerine, İsrail hükümeti ülkeyi en yüksek alarm durumuna geçirdi.

KIZIL MEŞALE EMRİ VERİLDİ

İtfaiye teşkilatı, olağanüstü tehdit seviyeleri için verilen en yüksek alarm durumu olan Kızıl Meşale emrini uygulamaya koydu. Yangının şiddetli rüzgarlar sayesinde hızla yayıldığı bölgelerde, Neve Şalom, Bekoa, Taoz, Naşşon ve Mesilat Zion yerleşim birimleri boşaltıldı. Bununla birlikte, yangın yüzünden 12 kişinin yaralandığı bildirildi.

Tel Aviv yönetiminin, yangınlara müdahale amacıyla Yunanistan, Hırvatistan, İtalya ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi gibi 6 ülkeden uluslararası yardım talep ettiği aktarıldı. İlk olarak Yunanistan, İsrail’e yangın söndürme uçağı göndermek için hazırlık yapmaya başladı.

İTALYA VE HIRVATİSTAN’DAN YARDIM TALEBİ

Yunanistan’ın ardından, İtalya ve Hırvatistan da yangına müdahale konusunda yardımcı olma sözü verdi. Her iki ülke, amfibik yangın söndürme uçakları göndermek üzere çalışma başlattıklarını duyurdu.

İSRAİL’DE TEHDİT BÜYÜYOR

İsrail devlet televizyonu KAN, 12 yangın söndürme uçağı ve 50 kurtarma ekibinin, şiddetli rüzgarın etkisiyle yayılan yangını kontrol altına almak için seferber olduğunu bildirdi. Kudüs ile Tel Aviv arasındaki yangınlar nedeniyle bazı otoyolların ulaşıma kapatıldığı da belirtildi.

DEVLET KURUMLARI OLASI TEHLİKE İÇİN HAZIRLIKTA

İsrail Polisi Sözcüsü Dean Elsdunne, bölgedeki yangının kontrol edilemez hale geldiğini ve önemli otoyollardan 1 No’lu otobana yaklaştığını açıkladı. Elsdunne, “Polis ve itfaiye teşkilatı, itfaiye teşkilatının işini yapabilmesi ve yangını kontrol altına alabilmesi için sivilleri bölgeden tahliye etmek amacıyla hızlı bir şekilde çalışıyor.” dedi.

İsrail ordusu, Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir’in emriyle, yangınla mücadele kapsamında polise, itfaiyeye ve kurtarma ekiplerine her türlü yardımı sağlaması için gerekli birimleri harekete geçirdi. Ulaştırma ve Yol Güvenliği Bakanı Miri Regev, güvenlik değerlendirmesi sonrası Herzl Dağı civarındaki yangınlar ile rüzgar nedeniyle bazı etkinliklerin iptal edildiğini açıkladı. Miri, daha önce 4 bin kişinin katılacağı bağımsızlık günü meşale yakma provasının da iptal edildiğini duyurdu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.