İsrail, Filistinlilere Yönelik Sürgün Emri Verdi

İSRAİL ORDUSUNDAN YENİ SÜRGÜN EMRİ

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin kuzeyine yönelik saldırı tehdidinde bulunarak Filistinliler için yeni bir sürgün emri yayınladı. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X sosyal medya platformu üzerinden Gazze Şeridi’nin bölümlere ayrıldığı ve “yasak bölgelerin” kırmızı renkle işaretlendiği bir harita paylaştı.

MEVASİ’YE GİTME ÇAĞRISI

Bu haritaya göre, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde bulunan Beyt Lahiya ile İbadurrahman ve El-Kerame bölgelerindeki 975, 979, 980, 982 ve 983 numaralı blokların hemen boşaltılması gerektiği bildirildi. Adraee, bu işaretli bölgelerde yaşayan Filistinlilerin, güneydeki Han Yunus kentinin batısındaki Mevasi bölgesine doğru yönelmeleri gerektiğini belirtti.

SALDIRI TEHDİTLERİ ARTMIŞ DURUMDA

Adraee, “İsrail’e roket fırlatıldığını iddia ettiği her bölgeye saldırılacağını” ifade ederek, ordunun bölgeye yönelik yoğun saldırılar gerçekleştireceği tehdidinde bulundu.

GAZZE ŞERİDİ’NE YÖNELİK SALDIRILARIN YENİDEN BAŞLAMASI

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde 19 Ocak’ta yürürlüğe giren ateşkesin ardından, 18 Mart sabahında şiddetli saldırılarına tekrar başladı. 18 Mart’tan itibaren Gazze’ye düzenlenen saldırılarda 7 bin 843 kişi hayatını kaybetti, 27 bin 933 kişi ise yaralandı. 27 Mayıs’tan bu yana İsrail-ABD güdümlü “Gazze İnsani Yardım Vakfı” tarafından insani yardım adı altında kurulan dağıtım noktalarında Filistinlilerin hedef alındığı sistematik saldırılarda 877 kişi öldü, 5 bin 666 kişi yaralandı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 58 bin 667’ye, yaralı sayısı ise 139 bin 974’e ulaştı. Bu gelişmelerle birlikte, İsrail ordusu Gazze Şeridi’ndeki işgali genişletme ve kalıcı hale getirme planını uygulamaya başladığını duyurdu. Başbakan Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’nin tamamını işgal edeceklerini de belirtti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.