GÖSTERİLER VE TEPKİLER DEVAM EDİYOR
Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını sürdüren İsrail’e karşı dünya genelinden eleştiriler geliyor. Bazı İsrailliler, yönetimi protesto ederek Gazze’deki savaşı durdurma ve esirlerin geri getirilmesi için sık sık eylemler düzenliyor.
NÜFUS RAPORU AÇIKLANDI
Son gelişmelerde, İsrail Merkez İstatistik Bürosu, İbrani takvimine göre yeni yıl vesilesiyle bir rapor yayınladı. Raporda, İsrail nüfusunun 10 milyon 148 bin olduğu tahmin ediliyor. Bu nüfusun 7 milyon 758 bininin (yüzde 78,5) Yahudi olduğu, 2 milyon 130 bininin (yüzde 21,5) ise Arap olduğu bilgisi verildi. Ayrıca, İsrail’in 1967’deki işgalin ardından 1980’de ilhak ettiği Doğu Kudüs’te yaşayan 400 bin Filistinlinin de bu sayı içinde yer aldığı ifade edildi.
ARTIŞ KAYDEDİLDİ
Raporda, İbrani takvimine göre son bir yılda İsrail nüfusunun 101 bin kişi arttığı bilgisi yer alıyor. 2024 yılında İsrail’de 179 bin bebeğin doğduğu, yaklaşık 50 bin kişinin ise hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı.
GÖÇ VE GİDENLER
Bu dönemde, İsrail’e 25 bin yeni göçmenin geldiği bildirildi. Raporda “İsrail’den göç eden 21 bin kişi geri döndü. Bu sürede, 79 bin İsrailli de ülkeden ayrıldı.” denildi. İsrail Merkez İstatistik Bürosu verilerine göre, 2023 yılında 55 bin 300 İsrailli ülkeyi terk etti.