İstanbul’da Hava Kirliliği Sağlıksız Seviyelere Ulaştı

İSTANBUL’DA HAVA KİRLİLİĞİ TEHLİKELİ SEVİYELERE YÜKSELDİ

İstanbul genelinde hava kalitesinin tehlikeli seviyelere ulaştığı bildiriliyor. Şehrin çeşitli noktalarında ölçülen değerlerin ‘sağlıksız’ kategorisine girmesi sonucu uzmanlardan ardı ardına uyarılar yapıldı. Kentte, hava kirliliği pek çok ilçede belirgin bir şekilde hissediliyor.

HAVA TABAKASI KENTİ SARMIŞ DURUMDA

Kent merkezine yoğun bir kirli hava tabakasının yerleştiğini ifade eden yetkililer, vatandaşlara camlarını açmamaları ve açık havada spor aktivitelerinden kaçınmaları konusunda uyarıda bulundu. Uzmanlar, kirli havaya uzun süre maruz kalmanın boğazda tahriş, baş ağrısı ve halsizlik gibi sağlık sorunları yaratabileceğinin altını çizdi. Kirliliğin en fazla etki ettiği ilçeler arasında Küçükçekmece, Yenibosna, Bağcılar, Şirinevler, Kadıköy, Göztepe, Alibeyköy ve Kağıthane öne çıkıyor. Bu bölgelerde hava kalitesinin ‘sağlıksız’ olduğu bildirildi.

ÖZEL GRUPLAR DİKKAT ETMELİ

Yetkililer, özellikle çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalığı olan bireylerin dışarıda geçirdikleri süreyi olabildiğince azaltmaları gerektiğini vurguladı. Bu uyarılarla beraber, hava kalitesinin iyileşmesi için çeşitli önlemler alınması gerektiği öneriliyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.