İstanbul Marmaray’daki Yumruklu Kavga Davasında Cezalar Verildi

CEZALARIN BELİRLENMESİ

İstanbul Marmaray’daki yumruklu kavganın ardından mahkeme süreci sonuçlandı. Anadolu 85. Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmaya tutuksuz sanık Ekrem Dur, müşteki Deniz Eroğlu ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada savunma yapan sanık Dur, olay günü Marmaray’a bindiğini ve yaşananların detaylarını aktardı. Ekrem Dur, “Deniz Bey, Bostancı taraflarında Marmaray’a binerken, kapının kenarında Zehra isimli bir kız duruyordu. Takılmadan binmesine rağmen, ‘Niye burada duruyorsun, sana takılıp düşeceğiz’ deyince kız, ‘Özür dilerim abi’ dedi. Hemen arkasında durup yüksek tonla bağırmaya devam etti,” diyerek olayı anlattı. İnmek için kapıya yaklaştığında kızın ağladığını gören Dur, “Deniz Bey de hemen yanındaydı. Ben sakin bir tonla ‘Birader üzdün çocuğu, ağlattın. Hoş olmadı bu yaptığın’ dedim. O da bağırarak ‘Hak etti bunu, az bile yaptım. Sana ne lan, sen ne karışıyorsun, istediğimi söylerim’ dedi,” ifadelerini kullandı.

PIŞMANLIK AÇIKLAMASI

Dur, kargaşada müştekiye istemsiz bir şekilde vurduğunu ve yaşanan olay dolayısıyla pişman olduğunu dile getirdi. Deniz Eroğlu ise sanığın yumruk attığını, kaçtığını ve burnunun kırılarak kanaması başladığını kaydetti. Eroğlu, atılan iftiraların kendisini yumruktan daha fazla üzdüğünü belirtti.

MAHKEME KARARI

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Ekrem Dur’a “haksız tahrik altında kasten yaralama” suçundan bir yıl 5 gün hapis cezası verdi. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar veren mahkeme, sanığın 5 yıl boyunca denetim altında tutulmasını kararlaştırdı.

İKİNCİ DAVA SÜRECİ

Ayrıca, Zehra A.’nın kendisine hakaret ettiğini iddia ederek, yumruk yiyen babasından şikayetçi olması üzerine Deniz Eroğlu hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ayrı bir soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.