İstanbul Polisi Cinayetlerle Mücadelede Başarı Sağladı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesindeki Cinayet Büro Amirliği ekipleri, suç ve suçluyla olan mücadelesini olay yeri inceleme, güvenlik kamerası analizleri ile teknik ve fiziki takip çalışmaları aracılığıyla sürdürüyor. Edinilen bilgilere göre, 2021 yılından itibaren İstanbul’da yaşanan cinayetlerle ilgili olarak failleri tespit etme çalışmalarını sürdüren ekipler, 2025 yılına kadar faili meçhul cinayet bırakmadı.

TİTİZ ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR

Geçtiğimiz yıl İstanbul’da polisin sorumluluk alanında gerçekleşen 291 cinayet olayında toplamda 307 kişi hayatını kaybetti. Ekipler, bu cinayetlerin faillerini tespit etmek adına yıl boyunca titiz bir çalışma gerçekleştirdi. Teknik ve fiziki takibin yanı sıra, binlerce saat boyunca güvenlik kameraları incelendi ve sahada 7/24 görev yapan ekipler, 291 olayın şüphelilerinin kimliklerini belirlemeyi başardı.

ŞÜPHELİLER GÖZALTINA ALINDI

Elde edilen bulgularla şüpheli olarak belirlenen 761 kişi, yapılan çalışmalar neticesinde gözaltına alınarak adli süreç başlatıldı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 526’sı tutuklandı. Diğer bir kısmı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İşlenen cinayetlerin yöntemlerine bakıldığında, hayatını kaybedenlerin 155’inin silahla, 65’inin bıçakla, 6’sının tornavida benzeri delici aletle, 1 kişinin ise kızgın yağ ile, 2 şahsın araçla kasten çarpılarak, 37 kişinin darbedilerek, 3 kişinin boğularak, 2 kişinin yüksekten atılarak öldürüldüğü tespit edildi. Diğer cinayet vakalarında ise farklı yöntemlerin kullanıldığı belirtildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Murat Övüç’ün Tahliye Talebi Mahkeme Tarafından Red Edildi

Başörtüsüyle yaptığı paylaşım yüzünden "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla tutuklanan Murat Övüç'ün avukatı, tahliye talebini reddettirdi. Mahkeme, tutukluluğun sürmesine karar verdi.

Trump’ın Gümrük Vergisi Hamlesi Avrupa Piyasalarını Sarsıyor

Trump'ın Grönland ile ilgili açıklamaları ve gümrük vergisi tehdidi, küresel piyasalarda gerginlik yarattı. ABD-Avrupa ilişkilerindeki gerilim, otomotiv ve ihracat odaklı hisselerde düşüşe neden oldu.

Hrant Dink Cinayetinde Yeni Gelişmeler Yaşanıyor

Hrant Dink'in, 19 yıl önce Şişli'de vurularak hayatını kaybetmesi, gazetecilik tarihi açısından acı bir dönüm noktası olmaya devam ediyor.

Gazze’deki Can Kaybı 71 Bin 550’ye Ulaştı

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Gazze'de son 48 saatte bir ceset hastanelere ulaştı ve 10 Ekim'den beri ölenlerin sayısı 465'e çıktı.

Kredi Kartı Limit Artışları Başınızı Ağrıtabilir

Kredi kartı harcamaları Türkiye'de 2,7 trilyon lirayı geçerken, bankacılık denetimleri 2026'da sertleşiyor. Yüksek yıllık kart aidatları kullanıcıları ek masraflarla yüzleştiriyor. Uzmanlardan uyarılar geldi.