İstanbul Senin Soruşturmasında 4 Kişi Tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada, “İstanbul Senin” uygulaması aracılığıyla 4,7 milyon kullanıcının kişisel verilerinin ve konum bilgilerinin iki ayrı yabancı ülkeye sızdırıldığı tespit edildi. Bunun yanı sıra, 3,7 milyon kullanıcıya ait verilerin “Darkweb” üzerinden satışa sunulduğu belirlendi. Savcılığın bulgularına göre, aynı uygulamanın alt modülü olan “İBB Hanem” ile yaklaşık 11 milyon vatandaşa ait sandık bilgilerinin işlendiği ve bu verilerin dışarıya iletildiği kaydedildi.

GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA İBB PERSONELİ VAR

Soruşturma çerçevesinde yapılan incelemelerde, veri sızıntısında rolü olduğu değerlendirilen 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında İBB Akıllı Şehircilik Daire Başkanlığı çalışanı İsmet Korkmaz, İBB Dijital Medya Koordinatörü Ulaş Yılmaz, İletişim Koordinasyon Merkezi çalışanı Yusuf Utku Şahin, Baran Gönül ve yine Akıllı Şehircilik Daire Başkanlığı personeli Sezgin Paydaş bulunuyor.

TUTUKLAMALAR GERÇEKLEŞTİ

Savcılıktaki işlemlerinin akabinde şüphelilerden Korkmaz, Yılmaz, Şahin ve Gönül, “kişisel verileri hukuka aykırı şekilde yayma” ve “suç örgütüne üye olma” suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheli Sezgin Paydaş ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.