İstanbul’da 23 Nisan’da gerçekleşen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından kentte hasar tespit çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 25 bin taranan binadan 22 bin 89’unun hasarsız olduğunu belirtti.
AZ HASARLI BİNALARIN DURUMU
Kurum, hasar tespit çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını duyurdu ve 2 bin 928 binanın az hasarlı olduğunu aktardı.
İSTANBUL’UN JEOFİZİK HARİTASI
İstanbul’un deprem riski ilçelere göre değişiklik gösteriyor. 1. derece, 2. derece ve 3. derece deprem riski taşıyan ilçeler mevcut. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan jeofizik haritasını paylaştı. Lacivert renkle gösterilen bölgelerin en dayanıklı, yeşil ile belirtilen yerlerin güvenli alanlar olduğu ifade edildi. Kahverengi ve sarı renkten oluşan bölgeler ise güvensiz alanlar olarak nitelendirildi.
RİSKLİ İLÇELERİN ZEMİN DURUMU
Zemin yapısı kötü olan ve risk taşıyan ilçeler arasında şu yerler bulunuyor: Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar, Zeytinburnu, Esenler, Bağcılar, Fatih, Beylikdüzü, Bakırköy, Güngören ve Esenyurt.