ISTİHBARAT GÖREVLİSİOLARAK KANDIRMA GİRİŞİMİ
Karşı taraf, M.E.’yi dolandırma amacıyla istihbarat görevlisi olduğunu söyleyerek kandırmaya çalıştı. Ancak M.E., kısa bir süre sonra bu dolandırıcıyı fark ederek Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne başvurdu.
SON DAKİKA VAZGEÇİŞİ
M.E., telefonla baskı ve yönlendirme altında kaldığını belirterek, yaklaşık 900 bin TL değerindeki ziynet eşyasını alarak şüphelinin yönlendirdiği adrese gitti. Fakat eşyaları teslim etmeden önce durumdan şüphelenip vazgeçtiğini ifade ederek şikayetçi oldu.
POLİS HIZLA HAREKETE GEÇTİ
Şikayet üzerine harekete geçen polis ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı bir çalışma başlattı. Çok sayıda güvenlik kamerası görüntüsü incelenerek olayın şüphelisi olduğu belirlenen R.O. isimli şahıs, kullandığı araçla birlikte yakalanarak gözaltına alındı.
TUTUKLAMA İŞLEMLERİ
Şüphelinin üzerinde yapılan aramada bir cep telefonu ve bir SIM karta el konuldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından “Nitelikli Dolandırıcılık” suçlamasıyla adliyeye sevk edilen R.O., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.