SU KESİNTİLERİ UYGULANMAYA BAŞLANDI
İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU), su kaynaklarının kritik düzeye inmesi nedeniyle 11 ilçede planlı ve dönüşümlü su kesintisi uygulamaya almış durumda. Bu kesintiler, her gün farklı bölgelerde saat 23.00 ile 05.00 arasında gerçekleşecek.
BUGÜN SU KESİNTİSİ UYGULANACAK BÖLGELER
Bugün su kesintisi uygulanacak ilçeler arasında Karşıyaka ve Çiğli yer alıyor. İZSU’nun Bölge 2 olarak adlandırdığı bu alanda, su kesintileri aşağıdaki mahalleleri kapsıyor: Karşıyaka’da Aksoy, Alaybey, Atakent, Bahariye, Bahçelievler, Bahriye Üçok, Bostanlı, Cumhuriyet, Dedebaşı, Demirköprü, Donanmacı, Fikri Altay, Goncalar, İmbatlı, İnönü, Mavişehir, Mustafa Kemal, Nergiz, Şemikler, Tersane, Tuna ve Yalı mahalleleri bulunuyor. Çiğli ilçesinde ise, Ahmet Efendi, Ahmet Taner Kışlalı, Ataşehir, Aydınlıkevler, Balatçık, Cumhuriyet, Çağdaş, Çamlıkent (Evka-2), Evka-6, Güzeltepe, Kaklıç, Köyiçi, Küçük Çiğli, Maltepe, Mustafa Kemal, İnönü, Sasalı Merkez, Şirintepe, Yakakent, 29 Ekim, 30 Ağustos, 9 Eylül, Atatürk, Egekent, Esentepe, Evka-5, Gazi Mustafa Kemal, Harmandalı, İstiklal, İzkent ve Uğur Mumcu mahalleleri yer alıyor.
ÇEŞME’DE SU DURUMU HAKKINDA AÇIKLAMA
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, su sıkıntısının en çok hissedildiği bölgelerden biri olan Çeşme ile ilgili olarak “Birkaç gün içinde su verilecek” şeklinde bir açıklamada bulundu. Ayrıca, bakanlık bölgeye tanker ve geçici kaynaklarla destek sağlandığını bildirdi.