Jean-Marie Le Pen 96 Yaşında Vefat Etti

JEAN-MARIE LE PEN’İN HAYATINI KAYBETMESİ

Fransa’nın Ulusal Cephe partisini kuran ve liderlik yapan Jean-Marie Le Pen, 96 yaşında hayatını kaybetti. Ailesi, Le Pen’in son birkaç haftadır tedavi altında bulunduğunu ve 7 Ocak 2025’te, sevdiklerinin yanında huzur içinde yaşamını yitirdiğini duyurdu. 1928 yılında Brittany bölgesinde doğan Jean-Marie Le Pen, genç yaşta siyasi kariyerine adım attı. 1972 yılında Ulusal Cephe’yi (Front National) kuran Le Pen, 2011 yılına kadar bu partinin liderliğini üstlendi.

SİYASİ KARİYERİ VE GÖÇMEN KARŞITI POLİTİKALARI

Göçmen karşıtı politikalara ve sert söylemlere sahip olan Le Pen, özellikle 2002 Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura kalarak dikkatleri çekti. Bu başarı, hem Fransa’da hem de uluslararası arenada önemli bir etki yarattı. Siyasi kariyeri boyunca birçok kez yargı süreçleriyle karşılaştı. Geçmiş senelerde, kızı Marine Le Pen ile birlikte, babası Jean-Marie Le Pen ve Ulusal Birlik’ten 27 parti üyesi, Avrupa Parlamentosu’nun fonlarını kötüye kullanmakla suçlandı.

2011 yılında parti liderliğini kızı Marine Le Pen’e devreden Jean-Marie Le Pen, 2015 yılında parti içindeki görüş ayrılıkları sebebiyle Ulusal Cephe’den ihraç edildi. Marine Le Pen’in liderliğinde parti, daha geniş bir seçmen kitlesine ulaşabilmek için Ulusal Birlik (Rassemblement National) ismini aldı. Bu değişiklik, partinin siyasi stratejisi ve geleceği açısından önemli bir adım oldu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.