KADES Uygulaması 7,8 Milyon Kez İndirildi

KADES UYGULAMASI İLE ACİL YARDIM İMKANI

İçişleri Bakanlığı’nın proje liderliğinde, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği KADES uygulaması sayesinde akıllı telefon kullanıcıları, konum fonksiyonunu açarak tek bir tuşla yardım çağrısı yapabiliyor. KADES üzerinden yapılan anlık ihbarlara, 112 acil yardım ve devriye ekipleri hızlı bir şekilde yanıt veriyor. Asayiş Daire Başkanlığı Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli Komiser Yardımcısı Vesile Kaplan, KADES uygulamasının İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün teknik altyapısıyla oluşturulduğunu belirtiyor. “24 Mart 2018 tarihinde hayata geçirilen KADES uygulamasının amacı şiddete maruz kalan veya maruz kalma ihtimali bulunan kadınların sadece tek bir tuşa basarak güvenlik güçlerinden yardım talep edebilmesini sağlamak ve gelen her ihbara ortalama 5 dakika içerisinde en yakın ekip ve devriyenin yönlendirilerek müdahalede bulunmasını temin etmektir” diyor.

KADINLARIN GÜVENLİĞİ İÇİN BİLİNÇ OLMALI

Kaplan, KADES uygulamasının indirilmesi ve kullanımı sırasında oldukça basit olduğunu ifade ediyor. Yabancı uyruklu kadınlar, pasaport numaraları veya ülkeye giriş yaptıkları belgenin seri numarasını yazarak kendilerine verilen aktivasyon kodu ile uygulamayı aktif hale getirebiliyor. Kaplan, KADES uygulamasının şimdiye kadar yaklaşık 7 milyon 830 bin kadın tarafından indirildiğini açıkladı ve “Bugüne kadar 1 milyon 480 bin kadın ihbar oluşturmuştur. Bu ihbarlardan 920 bininin gerçek olduğu tespit edilmiştir” şeklinde bilgi veriyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.