İstanbul’un Kağıthane ilçesinde meydana gelen patlama, büyük bir panik yarattı.
GÜLER SOKAK’TA PATLAMA GERÇEKLEŞTİ
Yahya Kemal Mahallesi’ndeki Güler Sokak üzerinde yer alan 6 katlı bir binanın ikinci katında, 12 Kasım Çarşamba akşamı saat 22.00 civarında patlama meydana geldi. Doğal gaz kaynaklı olduğu değerlendirilen bu patlamanın ardından, binanın duvarları yıkıldı ve dairede yangın çıktı. Patlamanın etkisiyle çevredeki park halindeki araçlar da zarar gördü. İhbar üzerine, olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Patlamanın gerçekleştiği dairede bulunan bir kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yaralıya, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldı.
YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
İtfaiye ekipleri, yangına hızlı bir şekilde müdahale ederek alevleri kısa sürede kontrol altına aldı ve söndürdü. Olay yeri inceleme ekipleri, patlamanın nedenini belirlemek için çevrede detaylı çalışmalar yaptı. Patlama anına dair yeni görüntüler de ortaya çıktı. Bu görüntülerde, şiddetli patlamanın etkisiyle beton parçalarının sokağa savrulduğu anlar yer alıyor. Söz konusu görüntülerde, patlama sırasında oluşan ışık topu ve duyulan yüksek sesin, çevrede kısa süreli bir panik yarattığı da gözlemleniyor.
YARALI KADININ DURUMU İYİ
Patlama sonucu yaralanan kişinin İran uyruklu Sepideh Talebzade (35) olduğu tespit edildi. Hastaneye kaldırılan kadının evde yalnız yaşadığı ve patlama sonrası vücudunda yanıklar oluştuğu bildirildi. Hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilen Talebzade’nin tedavisi devam ediyor.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
İstanbul Valiliği, patlamaya dair yaptığı yazılı açıklamada, “12.11.2025 Çarşamba günü saat 22.00 sıralarında Kağıthane ilçesi Yahya Kemal Mahallesi Güler Sokak’ta bulunan 6 katlı binanın 2’nci katında patlama meydana gelmiştir. Doğalgaz kaynaklı olduğu düşünülen patlamanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edilmiştir. Patlama nedeniyle meydana gelen yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüştür ve yaralanan 1 kişi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştır. Yaralanan kişinin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Patlamanın sebebi yapılacak incelemenin ardından belirlenecektir” ifadelerini kullandı.
BELEDİYE BAŞKANI’NDAN DESTEK AÇIKLAMASI
Olayla ilgili bir açıklama yapan Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, “Olaydan etkilenen ve geceyi evlerinde geçirmekte zorlanan vatandaşlarımızın, Belediyemiz tarafından bölgedeki otellere güvenli bir şekilde yerleştirilmesi ve temel ihtiyaçlarının karşılanması planlanmıştır. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için tüm imkânlarımız seferber edilmiştir” dedi. Patlama sonrası binada oluşan hasar ve molozların çevreye yayılması nedeniyle zarar gören araçlar için gerekli incelemelerin başlatıldığı da belirtildi.