Kamçatka’da 7.4 Büyüklüğünde Deprem

DEPREM GELİŞMELERİ

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi’nden (USGS) gelen bilgilere göre, Rusya’nın doğusunda yer alan Kamçatka Yarımadası’nda 7.4 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. Depremin merkez üssü, yarımadadaki Petropavlovsk-Kamçatskiy kenti ile 111 kilometre doğusunda belirlendi. Yapılan açıklamaya göre, depremin derinliği 39.5 kilometre olarak kaydedildi. Avrasya’nın kuzeydoğusunda konumlanan Kamçatka Yarımadası, batısında Ohotsk Denizi, doğusunda Bering Denizi ve Büyük Okyanus ile çevrili bir bölge. Şu an için bu depremde can kaybı veya maddi zarar olup olmadığı hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor.

TSUNAMİ VE ALARM DURUMU

Kamçatka Bölgesi Valisi Vladimir Solodov, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, depremin ardından uzman ekiplerin sosyal tesisler ve konutları denetlemeye başladığını belirtti. Tüm acil hizmetlerin yüksek alarm durumuna getirildiğini aktaran Solodov, Petropavlovsk-Kamçatskiy şehrindeki sarsıntıların 4-6 şiddetinde hissedildiğine dikkat çekti. Vali, “Tsunami tehdidi ilan edildi.” ifadesini kullandı. Kısa bir süre sonra tsunami tehdidinin geçici olarak sona erdiği belirtiliyor.

TSUNAMİ DALGALARININ ETKİSİ

Bölgedeki bir başka önemli deprem, 30 Temmuz tarihinde 8.8 büyüklüğünde meydana geldi. Bu depremin ardından oluşan tsunami dalgaları, Kamçatka’nın yanı sıra Japonya ve ABD kıyılarına kadar ulaşmıştı. Tsunami dalgaları, Japonya’daki Fukuşima Nükleer Santrali işçilerinin tahliye edilmesine neden oldu. Kamçatka Yarımadası’nda, 8.8 büyüklüğündeki depremden yalnızca bir hafta önce 7.6 büyüklüğünde bir başka deprem daha meydana gelmişti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.