KONYA’DA DÖRDÜNCÜ LAVANTA FESTİVALİ DÜZENLENDİ
Konya’nın Karatay ilçesindeki Karaaslan Üzümcü Mahallesi’nde, 400 dönümlük lavanta bahçeleri, dördüncü Karatay Lavanta Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Kosova Caddesi üzerindeki mor tonlardaki bahçeler, vatandaşlarla dolup taştı. Ziyaretçiler, doğanın büyüleyici atmosferinde bolca fotoğraf çekti.
LAVANTALI ÜRÜNLER ZİYARETÇİLERLE BULUŞTU
Karatay Lavanta Bahçesi’nin önünde oluşturulan etkinlik alanında, lavantalı dondurma, gazoz, reçel ve lokum gibi sıradışı tatlar misafirlere sunuldu. Ayrıca, lavanta kolonyası, sabunu, kremi, tohumu ve yağı gibi doğal ürünler büyük ilgi gördü.
EĞLENCE DOLU GÜNLER
Çocuklar, Kral Şakir, Niloya ve Kukuli gibi sevilen karakterlerin sahne performanslarıyla keyifli anlar yaşadı. Festival süresince gerçekleştirilen Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği konserleri, ziyaretçilere müzik dolu anlar yaşattı. Festivalin açılışında konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, lavanta bahçelerine olan ilginin kendisini mutlu ettiğini ifade etti. Atıl bir alanı lavanta ile canlandırarak Türkiye’nin en büyük lavanta bahçesine dönüştürdüklerini belirten Kılca, “Bu bahçe sabrın ve emeğin bir eseri. Bugün sadece Konya’dan değil, Hollanda, Avusturya ve Kıbrıs gibi ülkelerden misafirlerimizi burada ağırlıyoruz. Karatay, yeni yüzüyle hem şehrimizin hem de ülkemizin cazibe merkezlerinden biri haline geldi” diye konuştu.
then "Add to Home Screen"