Kolera Uyarısı: 96 BİN VAKA Tespit Edildi

DSÖ’DEN SUDAN’DAKİ İNSANİ KRİZE DİKKAT

DSÖ, Sudan’daki duruma dair sosyal medya platformu X’teki hesabında bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımda, iki yılı aşkın süredir devam eden çatışmaların ardından Sudan’ın hastalık, açlık, yerinden edilme ve umutsuzluk içinde şekillenen dünyanın en büyük insani krizlerinden biri ile karşı karşıya olduğu belirtildi.

KOLERA VAKALARI ARTIYOR

Koleranın Sudan’ın 18 eyaletinin tamamına yayıldığına dikkat çekilen paylaşımda, “Ağustos 2024’ten bu yana 96 binden fazla vaka bildirildi. Kızamık ve sıtma da yayılmaya devam ediyor.” ifadelerine yer verildi.

ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Sudan, 15 Nisan 2023 tarihinden beri ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki şiddetli çatışmalara sahne oluyor. Birleşmiş Milletler’e göre, bu çatışmalar dünyanın en büyük yerinden edilme krizine neden oldu ve ülkedeki altyapı, sağlık, eğitim ve ekonomi alanlarında ciddi hasarlar meydana getirdi. Çatışmalar sonucunda 11 milyondan fazla kişi ülke içinde yerinden edilirken, yaklaşık 4 milyon insan komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldı. Sudan ordusu, 20 Mayıs’ında başkent Hartum’un kontrolünü sağladı ancak HDK, ülkenin batısına yöneldi. 5 eyaletten oluşan Darfur bölgesinin 4’ünü kontrol eden HDK, son eyalet olan Kuzey Darfur’un merkezi Faşir’i 1 yılı aşkın süredir kuşatıyor. Ordu ve müttefik güçler ise bu şehri savunmaya devam ediyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.