Koruma Müdüründen Bant Açıklaması Geldi

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

İBB’ye yönelik yolsuzluk iddialarıyla başlatılan soruşturma devam ediyor. Soruşturma çerçevesinde İSTAÇ, KİPTAŞ ve Yol Bakım Daire Başkanlığı’nda yapılan incelemelerde bazı usulsüzlükler tespit edildi. Bu doğrultuda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından düzenlenen operasyonda 45 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin işlemleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’nde tamamlandı ve sağlık kontrolü için Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ne götürüldüler. Ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildiler.

Gözaltına alınan 45 şüphelinin ifadeleri, 14 savcı tarafından alınıyor. İfadeler arasında KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kurt, İSTAÇ Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Gökmen Togay, İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Seyfullah Demirel, İBB Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu ve Ekrem İmamoğlu’nun koruma müdürü Mustafa Akın gibi isimler yer alıyor. Şüphelilerin ifade işlemleri, Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nda gerçekleştiriliyor. Ayrıca, İmamoğlu’nun bir otelde bazı şüphelilerle yapacağı görüşmeden önce korumalarının kameraları bantla kapattığına dair görüntüler de soruşturma dosyasına eklenmişti.

İmamoğlu’nun koruma müdürü Mustafa Akın’ın, emniyette verdiği ifade gün yüzüne çıktı. Akın, kameraların sökülmesi ve bozulmasına yönelik herhangi bir talimat almadığını belirtiyor. Bantlama olayının ise “Kameranın kapatılma sebebi sayın başkanın toplantılarının mahremiyetinin sağlanması, kamuya kapalı bir toplantı olması sebebiyledir.” şeklinde ifade etti. Soruşturma sonrası KİPTAŞ, İSTAÇ ve Yol Bakım Daire Başkanlığı’nda yapılan incelemeler sonucunda harekete geçildi.

Haklarında gözaltı kararı çıkarılan isimler arasında KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kurt, İSTAÇ Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Gökmen Togay ve diğerleri bulunuyor. 45 zanlı, İstanbul, İzmir, Trabzon, Antalya, Tunceli ve Kocaeli’nde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı. Şüphelilerin ifadeleri alındıktan sonra, firari 4 şüpheliyi yakalamak için çalışmalar sürüyor. Ayrıca, bu soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan Kadriye Kasapoğlu, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yöneltilen suçlamalar arasında “yolsuzluk”, “nitelikli dolandırıcılık”, “rüşvet” ve “ihaleye fesat karıştırmak” yer alıyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.