ANLAŞMANIN DETAYLARI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beyaz Saray’da ABD Başkanı Donald Trump ile tarihi bir buluşma gerçekleştirdi. Bu görüşme sırasında, Türkiye ve ABD arasında Stratejik Sivil Nükleer İşbirliği Mutabakat Zaptı imzalanarak önemli bir adım atıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, konuya ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump’ın buluşmasına katıldığını belirtti.
KARŞILIKLI FAYDA BEKLENTİSİ
Bayraktar, Türkiye ile ABD arasındaki köklü ve çok boyutlu ortaklık bağlarının nükleer enerji alanında daha da güçlenmesi için yeni bir süreci başlattıklarını ifade etti. Görüşme sonrası ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile birlikte, liderlerin önünde Stratejik Sivil Nükleer İşbirliği Mutabakat Zaptı’nı imza altına aldıklarını belirtti. Bayraktar, anlaşma çerçevesinde yürütülecek çalışmaların her iki ülke için de karşılıklı fayda sağlamasını umduğunu söyledi.
RUSYA’DAN YORUM
Anlaşmanın ardından gözler Rusya’ya çevrildi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Türk Akım ve Mavi Akım Boru hatlarının faaliyetine devam ettiklerini vurgulayarak, “Türkiye ile iş birliğini sürdürüyoruz” ifadesinde bulundu.