Kripto Para Piyasası 100 Milyar Dolar Değer Kaybetti

Kripto para piyasası, yatırımcıların yoğun satışları ve ABD’nin olası kısmi hükümet kapanması endişeleri nedeniyle gece yarısı yaklaşık 100 milyar dolar kayba uğradı. Kongre’deki Demokrat senatörler, Minneapolis’teki bir cinayet olayının ardından İç Güvenlik Bakanlığı’na (DHS) bütçe tahsis edilmesi halinde bir finansman paketini bloke edeceklerini bildirdi. Demokratik Senato Lideri Chuck Schumer, “Demokratlar, DHS harcama tasarısında akılcı reformlar talep etti fakat Cumhuriyetçilerin Başkan Trump’a karşı durmayı reddetmesi sonucu DHS tasarısı, ICE’in kötü uygulamalarını önlemek için yetersiz kaldı. Bu nedenle hayır oyu vereceğim” ifadelerini kullandı. Schumer, ayrıca DHS finansman tasarısı eklenirse hesap ayarlama tasarısına oy vermeyeceklerini de vurguladı.

KRİPTO PARALARA YÜKSEK SATIŞ BASKISI

TradingView verilerine göre, kripto para piyasasındaki toplam değer 6,5 saat içerisinde 2,97 trilyondan 2,87 trilyon dolara geriledi. Bu durum, Bitcoin’in fiyatının son 24 saat içerisinde yüzde 3,4 oranında düşmesine yol açtı. Altcoinlerde de benzer bir düşüş gözlemlendi; Ether son 24 saatte yüzde 5,3 değer kaybetti. Gate verileri, son 24 saat içinde kaldıraçlı kripto pozisyonlarında toplam 360 milyon dolardan fazla bir tasfiye gerçekleştiğini aktarırken, bunun 324 milyon dolarlık kısmının uzun pozisyonlardaki tasfiyelerden kaynaklandığına dikkat çekti.

Yatırımcıların kaygılarını artıran diğer gelişmeler arasında ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kanada ile Çin arasında bir anlaşma yapılması halinde Kanada’ya uygulanacak tarifeleri yüzde 100’e çıkarma uyarısı ile ABD ordusunun İran ile artan gerilimler nedeniyle Orta Doğu’ya savaş gemileri sevk etmesi yer alıyor. ABD’nin 1 Ekim–12 Kasım tarihleri arasındaki uzun süreli hükümet kapanması döneminde, Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 126 bin 080 dolardan 100 bin dolara kadar gerilemesi, Washington’daki anlaşmazlıkların yanı sıra 10 Ekim’de yaşanan kripto piyasası çöküşü ile de bağlantılıydı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Osmaniye’de İki Otomobil Çarpıştı: 4 Yaralı

Düziçi'nde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobilin çarpışması sonucu 4 kişi yaralandı. Olayın detayları üzerine inceleme başlatıldı.

Hükümet Konağı İnşaatında Maaş Krizi Yaşandı

Kırşehir'de bir vinç operatörü, yaklaşık üç aydır maaşını alamadığı iddiasıyla inşaat sahasındaki vincin tepesine çıkarak durumu protesto etti.

Tersun Dağı’nda Zorlu Kış Yürüyüşü Etkinliği

Gümüşhane'deki dağcılar, Tersun Dağı'nda 1,5 metreyi bulan kar kalınlığıyla 8,5 kilometre yürüyüş gerçekleştirerek muhteşem manzaraların tadını çıkardı.

Suriye Uyruklu Çocuk Su Dolu Çukura Düştü

Hassa'da bir çocuk, arkadaşlarıyla oyun oynarken derin bir su çukuruna düştü ve yaşamını yitirdi. Olayın detayları araştırılıyor.

Mudanya Yolunda Seyir Halindeki Araçta Yangın Çıktı

Mudanya'da bir otomobil, seyir halindeyken motor bölümünden başlayan dumanla alev aldı. Yangın kontrol altına alındı ve olayda can veya mal kaybı yaşanmadı.