YARIŞMALARIN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ
Kütahya Dini İhtisas Merkezi’nde, Diyanet Akademisi Başkanlığı’nın organizasyonuyla “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Anlama” ile “Etkili Hutbe İradı” yarışmaları icra edildi. Merkezin mescidinde yapılan bu etkinliklere 3. aday din görevlisi kursiyerler katılım gösterdi.
YARIŞMA SONUÇLARI
Yarışmaların sonuçlarına göre, ‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Anlama’ dalında Hüseyin Emre Avşin birinci, Burak Talha Baltak ikinci ve Numan Muaz Hasan Turgut üçüncü sırada yer aldı. ‘Etkili Hutbe İradı’ yarışmasında ise Ahmet Emin Keskin birinciliği elde ederken, Bilal Başol ikinci ve Erdoğan Yakan üçüncü oldu. Program, dereceye giren kursiyerlere ödül takdimiyle tamamlandı.
BÖLGE FİNALİ TEMSİLCİLERİ
Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Anlama yarışmasının birincisi Hüseyin Emre Avşin ile Etkili Hutbe İradı yarışmasının birincisi Ahmet Emin Keskin, bölge finallerinde Kütahya Dini İhtisas Merkezi’ni temsil edecekler.