Londra’da Yangın, 80 Kişi Tahliye Edildi

YANGIN IHBARI YAPILDI

İngiltere’nin başkenti Londra’da, Maida Vale bölgesindeki bir trafoda yerel saatle 05.30 (TSİ 07.30) sıralarında yangın ihbarı alındı. Şehrin farklı noktalarından görülen dumanlara müdahale eden itfaiye ekipleri, trafonun bitişiğindeki bir binanın çatısının da yangın nedeniyle alev alması üzerine, binanın tahliye edilmesine karar verdi.

TAHLİYE EDILENLERİN SAYISI

Londra İtfaiye Teşkilatının 15 araç ve 100’den fazla personelle müdahale ettiği yangında, çatısı yanan binadan yaklaşık 80 kişi tahliye edildi. İtfaiye, bölgede yaşayanlara pencere ve kapılarını kapatmaları yönünde tavsiyelerde bulunurken, aynı zamanda bu alanın yakınında durmamaları gerektiğini bildirdi. Yangının nedeni ise henüz belirlenemedi. Geçtiğimiz ay, Heathrow Havalimanı’na enerji sağlayan bir trafoda da yangın çıkmış, bu durum uçuşların yaklaşık 24 saat boyunca durmasına yol açmıştı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Gazze’de Gıda Güvenliği Krizi Devam Ediyor

Birleşmiş Milletler'e bağlı yapıların IPC raporuna göre, Gazze'deki 1,6 milyon kişi, Nisan 2026'ya kadar ciddi gıda güvensizliği sorunu yaşayacak.

ABD’li Bakan Rubio’dan Gazze İçin Yardım Çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Gazze'deki insani yardımların artırılması gerektiğini vurgularken, ateşkes sürecinin sürdüğünü açıkladı.

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran İfadesini Verdi

Fenerbahçe'nin Başkanı Sadettin Saran, yürütülen uyuşturucu soruşturması çerçevesinde "şüpheli" olarak ifade vermek üzere polis merkezine davet edildi.

Japonya’nın Nükleer Silah Sahibi Olma Tartışması Derinleşiyor

Japonya'da bir hükümet yetkilisi, Başbakan Takaiçi Sanae'nin güvenlik politikaları çerçevesinde nükleer silah edinme gerekliliğini dile getirdi.

Anadolu Efes Evinde Dubai’ye Yenildi

Anadolu Efes, EuroLeague 17. haftasında evinde Dubai Basketbol'a karşı 80-76'lık bir yenilgi aldı.