Mahkeme, Gürsel Tekin’in Görevine Devam Ettiğine Karar Verdi

İLK DURUŞMA GERÇEKLEŞTİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul İl Kongresi’ne yönelik ortaya atılan şaibe iddialarıyla ilgili açılan davanın ilk duruşması bugün gerçekleştirildi. Dava süreci, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda, 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde saat 10.00’da başlamış olup, salonda taraf ve sanık avukatları hazır bulundu. Mahkeme, tedbiren CHP İstanbul İl Başkanlığı’na atanan Gürsel Tekin’in görevine devam etmesine dair karar verdi. Ayrıca, CHP’nin reddi hakim talebini reddeden mahkeme, istinaf sürecinin beklenmesine hükmetti. Duruşma, 21 Kasım’a ertelendi.

OLAYLAR NASIL GELİŞMİŞTİ?

CHP’nin İstanbul yönetimindeki tartışmalar, 2023 yılında gerçekleştirilen kongreye uzanıyor. 8 Ekim 2023 tarihinde yapılan İstanbul İl Kongresi’nde Özgür Çelik başkan olarak seçilmişti. Ancak kongre sonrasında “oylamaya hile karıştırıldığı” iddiaları gündeme gelmişti. İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, oylamada usulsüzlük olduğu yönündeki iddialar üzerine, belirlenen başkan ve yönetimin tedbiren görevden alınmasına ve il başkanlığına geçici bir yönetim kurulunun atanmasına karar vermişti. Mahkeme kararı doğrultusunda Gürsel Tekin il başkanlığına getirilmişti. CHP yönetimi, bu karara tepki gösterirken, Sarıyer’deki il başkanlığı binası ve çevresinde parti üyeleri ile polis arasında bir gerginlik yaşanmıştı. Bunun sonucunda, parti yönetimi il başkanlığı binasını kapatma ve Bahçelievler ilçesine taşıma yönünde bir karar aldı. Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi ise CHP İstanbul İl Kongresi’nin iptaline ilişkin davayı esastan reddetmişti. Bu süreç devam ederken, CHP yönetimi İstanbul kongresini 24 Eylül tarihinde olağanüstü bir şekilde toplamaya karar vermişti. Bu kongrede de Özgür Çelik tekrar başkan olarak seçilmişti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.