TEPKİLERİN GÖZLERİ ÜZERİNDE OLDUĞU BİR DURUM
CHP’li Adana, Antalya ve Adıyaman büyükşehir belediye başkanlarının organize suç soruşturması çerçevesinde gözaltına alınması, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan dikkat çekici bir yanıt aldı. Yavaş, kendi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, meydana gelen olayların hukukun tarafsızlığına gölge düşürdüğünü ifade etti. “Hukukun siyasete göre eğilip büküldüğü bir düzende kimse bizden hukuk devletine güvenmemizi beklemesin” diyen Yavaş, adaletin çifte standartla uygulanamayacağını da vurguladı.
HUKUKSUZLUKLARA BOYUN EĞMEYİZ
Mansur Yavaş, paylaşımında şu sözlere yer verdi: “Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek ve Adıyaman Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere, Aziz İhsan Aktaş’ın iftiraları nedeniyle gözaltına alındı. Bu durum, hukukun ne yazık ki kimlere nasıl işlediğini bir kez daha göstermiştir. Madem Aziz İhsan Aktaş herkese para dağıtmış, o zaman bu kirli düzen sadece muhalif başkanları mı hedef alacak? Para verilen AK Partili isimler nerede? Onlar için neden aynı kararlılık gösterilmiyor? Hukuk ya herkes için vardır ya da hiç kimse için yoktur. Haksızlığa, hukuksuzluğa, siyasi operasyonlara boyun eğmeyeceğiz.”
HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ VURGUSU
Yavaş’ın yaptığı açıklama kısa sürede sosyal medya platformlarında geniş yankı bulur iken, birçok yurttaş ve siyasi figür bu mesaja destek verdi. Yavaş’ın ifadelerinde öne çıkan tema, hukuk devleti ilkesinin siyasi nedenlerle zayıflatılmaması gerekliliği üzerindeydi. Uzmanlar, yaşanan bu olayların yargının tarafsızlığı hakkında kamusal alanda ciddi soru işaretleri oluşturduğuna dikkat çekiyor.