MARMARA VE EGE İÇİN FIRTINA UYARISI
Marmara ve Ege bölgelerine fırtına uyarısı yapıldı. Şiddetli rüzgar ve sağanak yağışın etkili olacağı belirtilirken, başta İstanbul olmak üzere 11 il için ‘sarı kod’ verildi. İstanbul’da hissedilen sıcaklık 17 dereceye kadar düşecek.
METEOROLOJİ FIRTINAYA DİKKAT ÇEKİYOR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Kuzey Ege bölgeleri için bugün ve yarın fırtına uyarısı yaptı. Rüzgarın zaman zaman 80 kilometre hıza ulaşması bekleniyor. Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Tekirdağ ve Yalova için sarı kodlu uyarı verildi. Bu şehirlerde yaşayan vatandaşların ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması istendi. Rüzgarın, yarın gece yarısına kadar etkili olması bekleniyor.
SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR, SAĞANAK GELİYOR
İstanbul’da şiddetli poyraz ile birlikte hissedilen sıcaklık 17-18 dereceye iniyor. Bugün sağanak geçişlerin görüleceği İstanbul’da, yarın hava daha sert olacak. Pazar günü bulutlu bir hava hakim olacakken, pazartesi sağanak yağışın etkisi artacak. İçişleri Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Marmara Bölgesi ile İzmir ve Manisa’nın kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini ifade etti. Açıklamada, vatandaşların ulaşımda aksama, çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olması gerektiği vurgulandı.