OLAYIN DETAYLARI
İstanbul’un Maltepe ilçesinde, iki çocuğuyla birlikte Marmaray’a binen bir kişi, kapı önünde bekleyen bir kadına tepki gösterdi. Bu tepki üzerine yolcular arasında yaşanan tartışma, zamanla kavgaya dönüştü. Kargaşanın ortasında babanın burnu kırıldı. Olay, bir yolcunun cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
POLİS HIZLA MÜDAHALE ETTİ
Olayın ardından polis, babaya darp eden E.D. ile kavgaya sonradan katılan İ.A.’yı tespit ederek gözaltına aldı. Olay, dün akşam saatlerinde Marmaray Süreyya Plajı durağında gerçekleşti. İki çocuk babası, kapıda bekleyen kadına tepki gösterince bir başka kişi de kavgaya dahil oldu. Taraflar arasında çıkan arbede sırasında bu kişi, çocukların yanında babanın yüzüne yumruk attı.
KAVGA VE SONRASI
Çocukların büyük bir korku yaşadığı kavganın ardından taraflar duraktan çıkınca tekrar karşılaştı ve kargaşa yeniden başladı. Diğer yolcular ve güvenlik görevlileri, araya girerek kavganın sonlanmasını sağladı. Darp edilen babanın burnunun kırıldığı öğrenildi. Olay anında çocuğunu sakinleştirmeye çalışan kadın yolcular, durumu kontrol altına almaya çalıştı.
ADLİ SÜREÇ BAŞLATILDI
Baba D.E’nin şikayet etmesi sonucu gözaltına alınan şüpheliler İ.A. (22) ve E.D. (50) hakkında “kasten yaralama” suçundan işlem başlatıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü, olayla ilgili hızlı bir müdahale gerçekleştirdiklerini belirtti ve şu açıklamayı yaptı: “30.05.2025 günü saat 16.45 sıralarında Maltepe Süreyya Paşa Marmaray İstasyonu’nda çıkan kavga ile ilgili ekiplerimiz hızla olay yerine intikal etmiştir. Yolculuk sırasında çıkan yer verme tartışması kavgaya dönüşmüş, D.E. (46) isimli vatandaş darp edilmiştir.”
ŞÜPHELİLERDEN BİRİ SERBEST KALDI
Edinilen bilgiye göre, gözaltına alınan iki şüpheliden İ.A., tüm işlemlerinin ardından adli makamlarca serbest bırakıldı. E.D. hakkında ise ‘kasten yaralama’ suçuna yönelik adli işlemler devam ediyor.