İSTANBUL’DA BİÇAKLI SALDIRI DAVASI
İstanbul’un Kadıköy ilçesinde, Mattia Ahmet Minguzzi’nin alışveriş yapmak amacıyla gittiği bit pazarında bıçaklı bir saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili dava devam ediyor.
İtalyan şef Andrea Minguzzi ile çellist Yasemin Akıncılar’ın oğlu olan Mattia Ahmet Minguzzi’nin ölümüne dair “Çocuğa karşı kasten öldürme” suçlamasıyla açılan davada, iki sanığa 24’er yıl hapis cezası isteniyor. Dava, Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen dördüncü duruşmada görüldü. 18 yaşından küçük tutuklu sanıklar B.B. ve U.B., duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Salonda, taraf avukatları da hazır bulundu.
TANIKLAR ZORLA GETİRİLECEK
Duruşmada dinlenmesi planlanan tanıklardan bazıları duruşmaya katılmadı. Gelmeyen tanıkların bir sonraki duruşmada zorla getirilmesine karar verildi. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmederken, duruşmayı 2 Ekim Perşembe gününe erteledi.
HAKİM DAVADAN ÇEKİLDİ
Önceki duruşmada, ailenin avukatı Rezan Epözdemir, reddi hakim talebinde bulunmuştu. Ailenin talebi üzerine, mahkeme başkanı davadan çekilmişti.
then "Add to Home Screen"