MEB, 2025 LGS’de 719 Birinci Açıklıyor

SINAVIN ŞEFFAFLIĞI ÜZERİNE AÇIKLAMALAR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025 yılı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesinde gerçekleştirilen merkezi sınavda 719 öğrencinin tam puan alması üzerine ortaya atılan şaibe iddiaları ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Bakanlık, 15 Haziran 2025’te yapılan sınavın, yurt içindeki ve yurt dışındaki öğretmen ve idarecilerin özverili çalışmalarıyla sorunsuz bir şekilde yapıldığını vurguladı. Sınavın sözel ve sayısal olmak üzere iki oturumdan oluştuğunu ve soruların alanında uzman öğretmenler tarafından hazırlandığını açıkladı.

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME İLKELERİNE UYGUNLUK

Açıklamada, sınavda 544 okuldan toplam 719 öğrencinin tam puan aldığı, bu sonucun daha önceki yıllardaki uygulamalara uygun ölçme ve değerlendirme ilkelerine dayandığı ifade edildi. Bazı medya kaynakları ve sosyal medya üzerinde gerçekleştirilen bazı yorumlar ise, “Konuştuğum kimi öğrenciler sınavın zorluğundan bahsetmişti. Onların bu söylemlerine rağmen tüm soruları doğru yapan 719 öğrenci olamaz.” ve “Bir ilde soruların tamamına doğru cevap veren 300 öğrenci var.” gibi iddiaların gerçek dışı olduğu ve bilgi kirliliği oluşturduğu belirtildi.

MEB, yapılan tüm açıklamalara rağmen yalan ve iftalara dayanan spekülasyonların sürdüğüne dikkat çekerek, “Bu iddialarla ülke gündemini meşgul edenlerin, çocuklarımızın geleceği üzerinden siyaset yapmanın vicdani ve ahlaki yönünü bir kez daha göz önünde bulundurmalarını tavsiye ederiz.” dedi. Ayrıca, bu asılsız iddiaları dile getirenler hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.