MEB’den Mülakat Dönemi İddialarına Açıklama Geldi

Bakanlıktan Açıklama

Bakanlık, bazı medya organlarında yer alan “liselerde mülakat dönemi” ve “yüzde 1’lik dilimdeki proje okul statüsündeki liselere girişte LGS’nin yanında yazılı veya mülakat uygulaması başlatılacak” iddialarına yönelik yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, bahsi geçen bilgilerin Bakanlık mevzuatıyla uyumlu olmadığı vurgulandı.

PROJE OKULLARI YÖNETMELİĞİ VURGUSU

Açıklamada, “Proje Okulları Yönetmeliği’nin ‘Özel Program Uygulayan Okullara Öğrenci Seçimi ve Öğrencilerle İlgili İş ve İşlemler’ başlıklı 8. maddesi, kamuoyunda proje okulu olarak adlandırılan tüm okulları kapsayan genel bir düzenleme değildir.” denildi. Ayrıca bu maddenin yalnızca, Bakanlık tarafından “özel program uygulaması açıkça tanımlanmış ve statüsü mevzuatla belirlenmiş okullar” için geçerli olduğu kaydedildi. Türkiye’de bu özel amaçla değerlendirilebilecek okulların TÜBİTAK Fen Lisesi ve BAYKAR Fen Lisesi ile sınırlı olduğu belirtildi.

BELİRLİ ŞARTLARLA ÖĞRENCİ SEÇİMİ

Bahsi geçen okullara öğrenci seçiminin, “merkezi sınavda belirli bir başarı diliminde yer alma” şartının yanı sıra, “okulun uyguladığı özel programa yönelik özel sınavda başarılı olma” esasına dayandığı ifade edildi. Mevzuatın bu düzenlemesinin oldukça açık olduğu, dolayısıyla “tüm proje liselerinde mülakat yapılacağı” tezinin Yönetmelik hükümlerinin kapsamını aştığı belirtildi.

KAMUOYUNA UYARI

Açıklamada, “Hiçbir belgeye dayandırılmadan servis edilen, öğrencilerin gelecek hayallerini baskı altına alan, velilerde kaygı ve endişeye sebep olan, maarif ailemizin gündemini gereksiz yere meşgul eden bu tür haber, yorum ve paylaşımlara itibar edilmemesi önemle rica olunur.” ifadelerine yer verildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Erzurum’da Feci Kaza: 4 Kişi Hayatını Kaybetti

Erzurum'da gerçekleşen feci trafik kazasında, ilk bilgilerin doğrultusunda 4 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Epstein’in Putin ile Görüşme Çabaları Belgelerde Ortaya Çıktı

Pedofili suçlamalarıyla tanınan milyarder Jeffrey Epstein'in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile iletişim kurma girişiminde bulunduğu belirlendi.

İstanbul’da Banka Soygunu Gerçekleşti

İstanbul Eminönü'ndeki bir bankada gerçekleşen soygun sonrası, soyguncu 32 bin lira ile kaçtı. Polis, faile ulaşmak için geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Galatasaray Can Armando Güner’i Transfer Etti

Galatasaray, Gladbach'tan Türk asıllı Arjantinli oyuncu Can Armando Güner'i transfer ettiğini duyurdu. Sosyal medya üzerinden "Hoş geldin Can Armando Güner" paylaşımında bulundu.

İstanbul’daki Uyuşturucu Operasyonunda 13 Kişi Tutuklandı

İstanbul'da gerçekleştirilen uyuşturucu soruşturması sonucu, Dilek İmamoğlu’nun kardeşi Ali Kaya'nın da bulunduğu 13 kişi tutuklandı.