ÇELİK’İN AÇIKLAMALARI
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Meclis’in yeni yasama yılı dolayısıyla gerçekleştirilen resepsiyonda liderlerin bir araya gelmesine dair açıklama yaptı. Çelik, “Farklı görüşlere rağmen siyasi partilerin Meclis’in açılış gününde diyalog içinde olması, dış dünyadaki kaoslara da verilmiş net ve milli bir cevaptır” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın değişik siyasi parti liderleriyle bir araya gelmesinin önemli olduğunu vurgulayan Çelik, “Cumhurbaşkanımızın, Yüce Meclis’teki birlikteliğe liderlik etmesi ve saygıdeğer siyasi parti liderlerinin buna iştirak etmesi, devlet hayatımızın derinliklerinden süzülen müstesna bir demokratik bilinci ortaya koymuştur” dedi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan resepsiyonda farklı siyasi partilerin liderleriyle sohbet etti.
CHP’YE YÖNELİK TEPKİ
Yasama yılı açılış oturumu sonrasında düzenlenen resepsiyona katılma kararı alan CHP’yi eleştiren Ömer Çelik, “Bu birlikteliğe dönük olumsuz yaklaşımların Meclis’i protesto etmek gibi tarihi bir yanlış içine düşen CHP yönetiminden ve sivil siyaseti yıpratmak isteyen bazı çevrelerden geldiğini görüyoruz. Bunlar demokrasinin varlığına ve siyasetin mantığına aykırı yaklaşımlardır” diye belirtti.
SİYASETİN MERKEZİ MECLİS
“Yüce Meclis’i protesto eden her odak, kendi siyasi varlığını inkar etmiş olur” diyen Çelik, siyaset yapmak isteyen herkesin evinin Meclis olduğunu ifade etti. Çelik, “Meclis’i işlevsiz kılmaya çalışanlar her zaman vesayet odakları olmuştur. Bu zihniyetin herhangi bir siyasi partiye nüfuz etmesi vahimdir” dedi. AK Parti Sözcüsü, “Meclis milletin mekanıdır, demokratik siyaset milletin emanetidir. Bu değerlere katkı veren herkesin yaklaşımı saygıdeğerdir. Aksine davranışlar ise milletin emanetine zarar vermektedir” şeklinde konuştu.