Meclis Komisyonu Raporu Terörsüz Türkiye İçin Hazırlanıyor

Meclis’te Terörsüz Türkiye süreci için oluşturulan komisyon, rapor hazırlama aşamasına geçiyor.

KOMİSYONUN İLK ETAPTA ÇERÇEVE BİR METİN HAZIRLAMASI BEKLENİYOR

Komisyon, 22 Aralık Pazartesi günü ortak raporun yazılması için bir toplantı düzenleyecek. İlk olarak çerçeve metin hazırlanacak ve sonrasında bu metin Meclis Genel Kurulu’na sunulacak. Komisyonda yer alan tüm partiler, kendi raporlarını bildirmiş durumda. AK Parti’nin sunduğu raporda, Suriye’de SDG’nin 10 Mart Mutabakatı’na riayet etmesi gerektiği vurgulanıyor. Raporda ayrıca, PKK’nın kendini tasfiye etmesi ve silahların tamamen bırakılmasına dair bir “teyit ve tespit” mekanizmasına dikkat çekiliyor. Tasfiye ve silah bırakma sürecinin tespit edilmesi sonrası, “müstakil ve geçici bir kanun” ile sürecin yasal altyapısının oluşturulması öneriliyor.

MHP’NİN RAPORU 3 AŞAMALI PLAN ÖNERİYOR

MHP’nin 120 sayfadan oluşan Terörsüz Türkiye raporunda, 3 aşamadan oluşan bir plan öneriliyor. Bu aşamalar; silahların tam olarak bırakılması, örgüt mensuplarının teslim olması ve rehabilitasyon sürecini kapsıyor. Hukuki adımlar için ise silahların tamamen bırakılması ve güvenlik güçlerinin onayının alınması ön şart olarak belirlenmiş durumda.

CHP’DEN YENİ YASAL DÜZENLEMELER TEKLİFİ

CHP’nin Meclis Başkanlığı’na sunduğu rapor ise 53 sayfa uzunluğunda. Rapor, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanması, Terörle Mücadele Kanunu’nda değişiklik yapılması ve kayyum uygulamalarının sona erdirilmesi gibi öneriler içeriyor. Ayrıca, seçilmiş kişilerin yargılanmasının TRT’den canlı yayınlanması da teklifler arasında yer alıyor.

DEM PARTİ’DEN BARIŞ YASALARI TALEBİ

DEM Parti’nin raporu, 6 bölümden oluşup 99 sayfa uzunluğunda. Rapor, özellikle Terörle Mücadele Kanunu’nda yapılacak değişiklikler, infaz düzenlemelerinin güncellenmesi ve kayyum uygulamalarının son bulmasına yönelik önerilere sahip. Ayrıca, DEM Parti bu süreç çerçevesinde barış yasalarının çıkarılmasını talep ediyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.