MHP’den Şener Üşümezsoy Açıklaması

DEPREM VE GELECEK ÜZERİNE AÇIKLAMALAR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Marmara Denizi’nde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından İstanbul’un geleceği, deprem uzmanlarının öngörüleri ve Kanal İstanbul hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, İstanbul’daki deprem aktivitesi üzerine yapılan yorumları inceledi. Deprem uzmanı Şener Üşümezsoy’un Kumburgaz çukurundaki fay hattının tamamen kırılmasıyla İstanbul’da başka bir deprem tehlikesinin kalmadığı söylemine atıfta bulunarak, “Bu iyimser açıklama yüreklere su serpmiş olsa da sıralı tedbirleri aksatmadan almak zorunludur” ifadesini kullandı.

DEPREM HAYATIMIZIN GERÇEĞİ

23 Nisan 2025 tarihinde Marmara Denizi’nde gerçekleşen depremin kamuoyunda yarattığı büyük kaygıya değinen Bahçeli, “Deprem hayatın ve coğrafyamızın ilanihaye gerçeğidir” dedi. İstanbul’un terk edilmesi gerekliliği savunan fikirlere karşı sert bir biçimde çıkış yaparak, “Kanımızla, canımızla vatan yaptığımız İstanbul’u değil terk etmek, tek bir taşından bile vazgeçmeyiz” ifadelerini kullandı.

KANAL İSTANBUL VE KENTSEL DÖNÜŞÜM ELEŞTİRİSİ

Kanal İstanbul projesine ve kentsel dönüşüm süreçlerine karşı çıkan siyasi görüşleri eleştiren Bahçeli, bu konuda “Depremle mücadelenin hazırlık aşamasında dahi sınıfta kalan bu zihniyet, sadra şifa hiçbir basiret ve gayret göstermemiştir” dedi. Ayrıca, Cumhur İttifakı’nın İstanbul’da depreme dayanıklı konut inşa etme konusundaki kararlılığını dile getirerek, bu meselede kesin bir mesaj verdi.

AĞIZ BİRLİĞİ ŞART

Bahçeli, deprem hakkında çalışan bilim insanlarının çelişkili açıklamalarını da eleştirerek, “Böylesine can alıcı bir konuda ağız birliği halinde hareket etmek akademik ahlak ve edebin gereğidir” diye belirtti. Ortak bir duruş sergilemenin önemine vurgu yaparak, bilim insanları arasında koordinasyon sağlanmasının gerekliliğine dikkat çekti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Kırklareli’nde Özel Harekat Desteğiyle Uyuşturucu Operasyonu

Kırklareli'de düzenlenen uyuşturucu operasyonlarına özel harekat ekipleri de katıldı. Operasyonların detayları ve etkileri henüz açıklanmadı.

Safranbolu’nun Tarihi Konağına Ödül Töreni Düzenlendi

Safranbolu'da restore edilen Rauf Beyler Evi, 'Sürdürülebilir Koruma' ödülünü kazandı. Bu ödül, yapılan restorasyon uygulamasının başarısını onurlandırıyor.

Tofaş Tırla Çarpıştı: Sürücü Yaralandı

Hatay'da bir Tofaş otomobili, tırla çarpışarak ikiye bölündü; sürücü yaralandı.

Kayseri’de Atölyede Meydana Gelen Yangın Kontrol Altına Alındı

Kayseri'nin Kocasinan ilçesindeki masa sandalye atölyesinde çıkan yangın, müdahale eden ekipler tarafından kontrol altına alındı. Yangının nedeni araştırılıyor.

Edirne’de Boş Apartmanda Yangın: Çatıya Sıçradı

Edirne'de bir apartmanın çatısında yangın meydana geldi. Olay, çevrede paniğe yol açtı. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.