MHP Lideri Bahçeli: Kumpaslar Söküldü

BAHÇELİ’DEN “TERÖRSÜZ TÜRKİYE” KOMİSYONU AÇIKLAMASI

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis’te kurulması planlanan “Terörsüz Türkiye” komisyonuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Bahçeli, “Statükodan geçinen bağnaz kafalar, vesayet özlemi çeken bağımlı odaklar, milliyeti meçhul sözde milliyetçiler, yalan ve dedikodu borsasına yatırım yapan melun çevreler, emperyalizm ve Siyonizm uşaklığına heves eden işbirlikçiler topluca Terörsüz Türkiye hedefini yıkma ve yıpratma amacında birleşmişlerdir” dedi.

SİYASETİN TEMELİ ZIHİN GÜCÜDÜR

Bahçeli, siyaset anlayışının akıl ve ahlak rehberliğinde olması gerektiğini vurgulayarak, “Sorun çözme kültüründen muaf ülkelerin kriz odaklı çelişkilerden kurtulamadıkları pek çok örnekle sabittir” dedi. Türk milletinin, zorlu şartlara rağmen cesaret ve dirayetle sorunlarla yüzleşebildiğini ifade eden Bahçeli, Türkiye’nin önünün açık olduğunu belirtti. “Bir kere yükselen bayrak asla inmeyecek, asla gölgelenemeyecektir. Güvence Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı’dır” şeklinde konuştu.

KOMİSYON ÇALIŞMALARI VE ELEŞTİRİLER

Bahçeli, terörle mücadelede kararlılığını yineleyerek, komisyonun aleyhine yapılan eleştirilerin basit ve ciddiyetsiz olduğunu söyledi. “Komisyonculukla bir ve eşit görenlere düşecek ahlaki sorumluluk içtüzükte tanımlanmış bütün komisyonlardan da derhal çekilmektir” dedi. Herkesin kimin kimden hesap soracağını zamanı geldiğinde göreceğini belirten Bahçeli, “Siyasi ve ideolojik çıkarlarına aykırı görenlerin gürültülerinin aslında tarihi fırsatın tahrip edilmesi ile ilişkili olduğunu düşünüyorum” diye ekledi.

Dünya üzerinde yaşanan gerginliklere de değinen Bahçeli, “Siyonist emperyalizmin Suriye ve Filistin’deki barbarlıkları, artık tahammül sınırlarını aşmıştır” diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti. Özellikle İsrail’in bölgesel huzuru tehdit ettiğini vurguladı. “Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın tarihi kimliğinin korunması yalnızca Müslümanların değil insanlığın ortak sorumluluğudur” dedi.

TEK YÜREK OLMA ÇAĞRISI

Bahçeli, İslam aleminin Siyonist saldırılara karşı birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti. Aksi takdirde sonradan pişman olmanın bir fayda sağlamayacağını ifade eden Bahçeli, “Filistin’i tanıyan ülkelerin daha caydırıcı önlemler alması acil bir ihtiyaçtır” şeklinde konuştu. Ayrıca, ABD’nin ve diğer güçlerin arasındaki gerilimlerin siyasetçilere tarihi bir misyon yüklediğinin altını çizdi.

MİLLİ DAYANIŞMAYI GÜÇLENDİRME ZORUNLULUĞU

Bahçeli, “Terörsüz Türkiye hedefi, milli birlik ve dayanışmamızı güçlendirmeyi gerektiriyor” diyerek bu konunun bir vatan borcu olduğunu vurguladı. “Bu borcu tanımayanların zamanla çuvallamaları kaçınılmazdır” ifadesini kullanarak, Meclis’teki olumsuz eleştirilerin boşuna olduğunu da sözlerine ekledi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Fenerbahçe’den İki Futbolcu Afrika Uluslar Kupası İçin Ayrıldı

Fenerbahçe, Süper Lig'de Konyaspor ile oynayacağı maç için hazırlıklara başladı. Youssef En-Nesyri ve Dorgeles Nene, Afrika Uluslar Kupası nedeniyle İstanbul'dan ayrıldı.

Özgür Özel Açıkladı: Asgari Ücret 39 Bin TL Olmalı

CHP Lideri Özgür Özel, Kayseri'deki mitingde asgari ücretin 39 bin lira olması gerektiğini, işverenin yükünün prim desteğiyle 29 bin liraya indirilebileceğini açıkladı.

Sentinel Uyduları İle Konya ve Bursa’da Deformasyon Keşfi

Yapılan uydu incelemeleri, Konya ve Bursa ovalarında yıllık 5–10 santimetre arasında yer altı çöküntüleri tespit etti. Uzmanlar, yer altı suyu kullanımı ve fay hareketlerinin risk taşıdığına dikkat çekti.

İBB Meclisinden İSPARK Otopark Ücretlerine Zam Kararı

İBB Meclisi, İSPARK'taki otopark ücretlerini bölgelere göre artırarak 12 saatlik ücretin 550 liraya kadar yükselmesini onayladı.

Güllü Olayında Üçüncü Kişi İddiası Gündemde

Yalova'da ünlü şarkıcı Gül Tut, namıdiğer Güllü'nün ölümü üzerine kızı Tuğyan Ülkem Gülter "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklandı. Oğulları Tuğberk hakkında da yeni iddialar ortaya atıldı.