A MİLLİ TAKIM ABD İLE ÖZEL MAÇTA KAZANDI
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Eleme Grubu hazırlıkları çerçevesinde, Pratt & Whitney Stadı’nda özel bir maçta ABD ile karşı karşıya geldi. Maçın başında 1. dakikada yediği golle geriye düşen ay-yıldızlı ekip, 25. dakikada Arda Güler ve 27. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun golleriyle galibiyet elde etti. İkinci yarıda ise gol sesi çıkmadı.
İLK YARI PERFORMANSI
ABD, maçın başlama düdüğünün hemen ardından 1. dakikada öne geçti. Sağ kanattan içe katılan McGlynn, ceza sahası dışından sol ayak içiyle vuruş yaparak topu uzak köşeden ağlarla buluşturdu: 1-0. A Milli Takım’ın 19. dakikada Kenan Yıldız ile geliştirdiği atakta, Arda Güler’in şutu üstten auta gitti. 23. dakikada Orkun Kökçü’nün sert şutu, ABD kalecisi Freese tarafından üstten kornere çeldi. 25. dakikada Arda Güler, rakip savunmanın hatasını değerlendirerek meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skoru eşitledi: 1-1. Hemen ardından 27. dakikada Kerem Aktürkoğlu, kalabalık ceza sahasında altıpasın önünde düzgün bir vuruşla topu ağlara göndermeyi başardı ve A Milli Takım’ı 2-1 öne geçirdi. İlk yarı, Türkiye’nin üstünlüğüyle sona erdi.
İKİNCİ YARIDA GOL SAYISI ARTMADI
İkinci yarıda, 52. dakikada ABD’nin De La Torre’nin ortasında Arfsten’in kafa vuruşu, az farkla kale direğinin yanından auta gitti. 61. dakikada Adams’ın ortasında Tillman’ın kafa vuruşu, kaleci Berke Özer’de kaldı. A Milli Takım, 82. dakikada kontrataktan Arda Güler’in pası ile Barış Alper Yılmaz’ın şutunu değerlendiremeyince maçta başka gol olmadı ve ay-yıldızlı ekip, 2-1’lik sonuçla sahadan galip ayrıldı.
TARİHİ GALİBİYET
A Milli Takım, 2026 Dünya Kupası’nın ev sahiplerinden ABD ile oynadığı 3. maçta ilk galibiyetini aldı. Daha önce ABD ile oynadığı 5 maçta 2. galibiyetine ulaşan ay-yıldızlı ekip, ABD’deki 2 karşılaşmadan da mağlup dönmüştü. Türkiye, bu kamp döneminin ikinci hazırlık maçında 11 Haziran Çarşamba günü TSİ 04.00’te Meksika ile karşılaşacak.
YENİ İSİMLER VE PERFORMANSLAR
Karşılaşmaya ilk 11’de başlayan kaleci Berke Özer, A Milli Takım formasını giyerek ilk kez sahada yer aldı. 1. dakikada gelen gole engel olamasa da kalan dakikalarda kalesini kapatmayı başardı. Genç oyuncular Arda Güler ve Kenan Yıldız, A Milli Takım’daki 20. maçlarına çıktılar. Güler, 25. dakikada attığı golle A Milli forma altında 5. kez fileleri havalandırdı. Kerem Aktürkoğlu, 43. maçında 12. golünü kaydetti. Ayrıca, milli takım aday kadrosuna ilk kez çağrılan Mustafa Eskihellaç, mücadelenin 76. dakikasında Eren Elmalı’nın yerine oyuna dahil oldu. Deneyimli oyuncu Kaan Ayhan ise 70. maçına ABD karşısında çıktı.