Milyonlarca Abone Doğal Gaz Sayacını Değiştirmedi

2023 yılında yayımlanan Elektrik, Su ve Gaz Sayaçları Muayene Yönetmeliği, 2014-2019 yılları arasında piyasaya sürülen veya son muayeneleri bu tarihlerde yapılmış sayaçlar için son kullanım tarihini 31 Aralık 2025 olarak belirliyor.

MİLYONLARCA ABONE ESKI SAYACINI DEĞİŞTİRMEDİ

Yönetmelikte yer alan düzenlemeye göre, dağıtıcı firmalar, 2014-2019 yılları arasında üretilmiş doğalgaz sayaçlarını yeni yıl öncesinde sökerek, geçerli muayenesi bulunan yeni sayaçlar takmak zorunda. Türkiye’nin birçok ilinde bu uygulama kapsamında çalışmalar başlatılmasına rağmen, milyonlarca abonenin evlerinde eski tarihli doğalgaz sayaçlarını değiştirmediği öğrenildi.

SAYACIN SÖKÜLMESİ İÇİN ABONELER SORUMLU

Yeni düzenlemede, abonelerin şubat ayı sonuna kadar ilgili il müdürlüklerine başvurarak, değiştirilecek doğalgaz sayaçları hakkında bildirimde bulunmaları gerekiyor. Bildirimin ardından, sayaç muayeneleri, Bakanlığın il müdürlükleri tarafından kullanıcıların anlaşmayı yaptığı servisler aracılığıyla gerçekleştirilecek. Yönetmelikte belirtilen bilgilere göre, muayenesi yapılacak sayacın bulunduğu yerden sökülmesi ve servise teslim edilmesi işlemi kullanıcıların sorumluluğunda olacak. İlk, periyodik veya stok muayene sonuçları uygun bulunan sayaçlara damga vurulacak. İlk muayene sonrasında, sayacın gelecekteki bakımları için bir takvim oluşturulacak ve hak sahibine teslim edilecek.

2026’DA DENETİMLER BAŞLIYOR!

31 Aralık 2025 tarihine kadar sayaç değişikliği yapılmasını zorunlu kılan süreçte gerekliliklerini yerine getirmeyen aboneler, 2026 yılında başlanacak denetimlerin ardından, yönetmeliğe aykırı bir kullanımda bulundukları gerekçesiyle 10 bin TL’ye varan para cezası ile karşılaşacak. Yeni yılda sayacını yenilemeyen kullanıcılar hakkında ‘damga süresi geçmiş ölçü aleti kullanma’ eylemi nedeniyle idari işlemler yapılacak. Belirtilen süre içinde listeyi bildirmeyen veya hatalı bildirimde bulunan kullanıcılar için de idari yaptırımlar devreye girecek.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

ABD’den İranlı Üst Düzey Yetkililere Para Ödülü Açıklaması

ABD, İran'ın yeni dini lideri Mücteba Hamaney ve diğer üst düzey yetkililerle ilgili bilgi verenlere 10 milyon dolara kadar ödül vereceğini açıkladı.

Fenerbahçe’de Kerem Aktürkoğlu’ndan Şaşırtan Davranış

Fenerbahçe, Fatih Karagümrük'e 2-0 mağlup olarak zirve yarışında hayal kırıklığı yaşadı. Milli oyuncu Kerem Aktürkoğlu'nun tepki veren açıklamaları dikkat çekti.

Beşiktaş’ta Sergen Yalçın’ın Gözünden Düşen 3 Futbolcu

Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın, Jota Silva ve Taylan Bulut'a forma şansı tanımıyor. İki oyuncunun, sezon sonunda takımdan ayrılması bekleniyor.

Yıl Sonu Enflasyon ve Dolar Beklentileri Yükseldi

Merkez Bankası'nın anketine göre yılsonu enflasyon beklentisi artarak yüzde 25,38 oldu; dolar/TL beklentisi ise 50,97 TL'ye düştü.

Galatasaray, Torreira İçin Yenileme Hamlesi Yapıyor

Galatasaray, sıcak gelişmeler yaşanan Lucas Torreira'nın geleceği hakkında net kararını açıkladı. Ayrılık iddiaları son buldu.