MİT, PKK’dan İki Görevlisini Getirdi

MİT’İN GİZLİ OPERASYONU BAŞARIYLA SONUÇLANDI

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’nin aktardığına göre, MİT uzun bir süre boyunca yürüttüğü gizli bir operasyonla PKK’nın elinde bulunan iki görevlisini Irak’tan Türkiye’ye getirdi. Bu operasyon büyük bir gizlilik içinde gerçekleştirildi. Operasyonda bir görevli şehit oldu, diğer görevli sağ olarak kurtarıldı.

ŞEHİT OLAN GÖREVLİNİN CENAZESİ TAŞINDI

Şehit olan görevlinin naaşı, MİT tarafından Türkiye’ye ulaştırıldı. A.G. isimli görevlinin cenazesi DNA testiyle kimlik tespitinin ardından Cebeci Askeri Şehitliği’nde defnedildi. Sağ olarak kurtarılan görevli ise yıllar sonra ailesine kavuştu. Ailelere, operasyonun tamamlanmasının ardından bilgilendirme yapıldığı belirtildi. MİT görevlileri, cenaze törenine katılarak aileyi yalnız bırakmadı.

MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın sahadaki sert ve yumuşak güç stratejilerini etkili bir şekilde kullandığı ve teşkilata kendi tarzını yansıttığı kaydedildi. Operasyonun, “Terörsüz Türkiye” sürecinin önemli bir parçası olduğu vurgulandı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.