MSB’den İHA’larla Sumud Filosu Açıklaması

AÇIKLAMALARLA DEVAM EDİYOR

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Reuters’ın Türkiye’ye ait insansız hava araçlarının (İHA) Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için oluşturulan Küresel Sumud Filosu’nun üstünde uçtuğunu bildirmesinin ardından bir açıklama yaptı. MSB, “Türkiye; uluslararası hukuk ve insani değerler çerçevesinde, halihazırda Doğu Akdeniz’de seyreden sivil gemilerle gerçekleştirilen insani yardım faaliyetlerinin güvenli şekilde yürütülmesini yakından takip ediyor” ifadelerini kullandı. Bakanlık, bu bağlamda bölgede çeşitli eğitim ve faaliyetlerde bulunan gemilerin, arama kurtarma kabiliyetinin de ihtiyaç halinde ilgili kurumlarla ve uluslararası ortaklarla koordinasyon içinde insani yardım görevlerine destek sağlayacağını belirtti.

Öte yandan, Reuters ajansı, Türkiye’ye ait iki insansız hava aracının (İHA) Gazze’ye yelken açan Sumud Filosu’nu takip ettiğini aktardı. Ajansın uçak takip sitelerinden elde ettiği bilgilere göre, Çorlu’dan havalanan İHA’lar, üç gün boyunca filonun üzerinde çember çiziyor. Geçtiğimiz hafta Girit açıklarında filonun maruz kaldığı bir saldırı sonrası, İtalya, İspanya ve Yunanistan donanmalarından gemilerin de filoya katıldığı belirtiliyor. Gazze’ye insani yardımları taşımaya çalışan Sumud Filosu’ndaki bir gemi, Türkiye’nin yardımıyla dün gece tahliye edildi.

SOSYAL MEDYADAN DUYURULDU

Sumud Filosu’nun Türkçe sosyal medya hesabından 29 Eylül’de yapılan açıklamada ise “Johnny M” adlı geminin motor dairesinde su sızıntısı oluştuğu ve sorunun giderilememesi sonucu geminin sefere devam edemeyeceği anlatıldı. Açıklamada, gemideki bazı katılımcıların farklı gemilere aktarıldığı, bir kısmının ise karaya çıkarıldığı ifade edildi. Filonun toplamda 52 gemiden oluştuğu belirtilirken, “katılımcıların güvenli dönüşünün sağlanması ve insani yardım malzemelerinin filoya eklenmesi” hususunda Türk hükümetine ve Kızılay’a teşekkür edildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.