Murat Abbas Tahliye Edildi! Suç Detayı Dikkat Çekti

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NDA YENİ GELİŞMELER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu ve 100 şüpheli hakkında başlatılan soruşturmada önemli bir gelişme kaydediyor. Söz konusu soruşturma, “suç örgütü yöneticisi olmak”, “suç örgütüne üye olmak”, “irtikap”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek” ve “ihaleye fesat karıştırmak” gibi suçlamaları içeriyor.

19 MART’TA GÖZALTINA ALINANLAR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve belediye çalışanları, 19 Mart’ta gerçekleştirilen bir operasyonda gözaltına alınıp sonrasında tutuklanmıştı. Bu süreçten sonra İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Abbas’a ait bir tahliye kararı verildi. İlgili mahkeme, Abbas’ın “yurt dışı çıkış yasağı” ve “konutu terk etmeme” şeklinde adli kontrol tedbirleriyle tahliye edilmesine hükmetti. Mahkemenin kararında, Abbas’ın üzerine atılı suçların niteliği, yasada belirtilen ceza miktarı ve mevcut delil durumu gibi unsurlar göz önünde bulunduruldu.

MURAT ABBAS’IN PROFİLİ

Murat Abbas, 1969 yılında İstanbul’da dünyaya geldi ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. İş hayatına 1994 yılında BDO Denet’te denetim asistanı olarak başlayan Abbas, PWC, Bosch, Siemens, Profilo Grubu, Superonline ve Ticketturk gibi firmalarda finansal kontrolör ve finans müdürü olarak görev aldı. 2014 yılında Zorlu Holding’de Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nden sorumlu hissedar temsilcisi olarak çalışmaya başladı ve Mart 2015’te PSM Genel Müdürü olarak atandı. Bu görev süresince, kurumun kreatif, idari, organizasyon ve finans yönetiminden sorumlu oldu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran İfadesini Verdi

Fenerbahçe'nin Başkanı Sadettin Saran, yürütülen uyuşturucu soruşturması çerçevesinde "şüpheli" olarak ifade vermek üzere polis merkezine davet edildi.

Japonya’nın Nükleer Silah Sahibi Olma Tartışması Derinleşiyor

Japonya'da bir hükümet yetkilisi, Başbakan Takaiçi Sanae'nin güvenlik politikaları çerçevesinde nükleer silah edinme gerekliliğini dile getirdi.

Anadolu Efes Evinde Dubai’ye Yenildi

Anadolu Efes, EuroLeague 17. haftasında evinde Dubai Basketbol'a karşı 80-76'lık bir yenilgi aldı.

Şara’dan Türkiye ve Üç Ülkeye Teşekkür Mesajı

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Sezar Yaptırımları'nın kaldırılmasının ardından Suriye halkını kutlayarak, bu süreçte destek veren Türkiye, ABD, Katar ve Suudi Arabistan'a teşekkür etti.

Perakende Ticaret İdari Para Cezaları Artırıldı: Resmi Gazete’de Yayımlandı

Perakende ticaret denetimleri kapsamında kesilen cezalar, yeniden değerleme oranı olan yüzde 25,49 oranında yükseltildi.